GRADSKO VEĆE USVOJILO REBALANS BUDŽETA

LESKOVAC

Gradsko veće grada Leskovca usvojilo je danas odluku o rebalansu budžeta .

Kako je objasnio načelnik gradskih finansija Dalibor Tričković  ovaj rebalans je izatzvalo povećanje prihoda.

 

Prihodi, primanja i preneta neutrošena sredstva planirana su u visino od 3 milijarde 871 milion 391 hiljadu dinara, i planirani iznos je za 225 miliona dinara veći u odnosu na prvobitni plan, ili za 6 posto, objasnio je Tričković.

Povećanje prihoda i primanja uslovlejno je sledećim razlozima: grupa prihoda porez na imovinu od fizičkih i pravnih lica beleži značajno ostarenje u proteklih osam meseci, tako da je planirana sa novim iznosom od 385,5 miliona dinara. Zatim, prihodi od poreza i dobra na usluge planirani su sa 14 miliona dinara više zbog odlične naplate naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine, tako da je ovaj prihod već sada dostigao planirani iznos. Treća grupa prihoda koja utiče na ukupan rast prihoda su transferi od drugih nivoa vlasti, i to sa 123,5 mliona dinara, i ova sredstva su delom uplaćena, a ostatak sredstava po ovom osnovu treba da se uplati do kraja oktobra tekeće godine. Četvrti razlog povećanja prihoda su primanja po osnovu prodaje zemljišta, ova pozicija se uvećava za dodatnih 52 miliona u odnosu na plan i iznosi 160 miliona dinara, rekao je načelnik Gradske uprave za finansije Dalibor Tričković na 84. sednici Gradskog veća održanoj 29. avgusta, prilikom usvajanja prvog ovogodišnjeg rebalansa budžeta.

Pored povećanja prihoda i primanja, jedan od razloga rebalansa je potreba preraspodele rashoda u okviru već postojećih rashoda, uvođenjem novih planskih kategorija. Stavke koje su izazvale rebalans na rashodnoj strani su: povećanje izdvajanja za porodilje od 16 na 18 miliona dinara, iznosom od 73,5 miliona dinara planira se učešće grada na licitacijama koje će se održati tokom septembra za prodaju DP „Jugekspres“ i „Sintetika“ u stečaju, na osnovu pisama o zaniteresovanosti „Jure“ i „Džinsija“ koji planiraju da u narednih devet meseci u gradu otvore narednih 1.600 radnih mesta.

 

Kompletan tekst u štampanom izdanju leskovačkog nedeljnika „Nova Naša reč“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare