Gradsko veće usvojilo drugi rebalans budžeta

VRANJE

Nacrt odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu grada Vranja za 2022. godinu, odnosno drugi rebalans budžeta za ovu godinu, jedna je od najbitnijih tačaka sednice Gradskog veća koja je danas održana u Vranju.

Razlozi za rebalans budžeta, su rast cena energenata na tržišu, povećanje kamatnih stopa i subvencija za javni prevoz, kao i povećanje sredstava za kapitalne investicije, rekao je novinarima većnik zadužen za budžet i finansije Bojan Kostić.

„Ukupno povećanje budžeta u odnosu na prethodni rebalans iznosi 95,6 miliona dinara. Ukupno planirani prihodi i primanja projektovani su na nešto više od tri miliona. Rashodi su veći i reč je o 3,2 miliona dinara, što daje projektovani deficit od skoro 161,5 miliona dinara“.

On je dodao da se deficit najvećim delom pokriva iz neutrošenih sredstava iz prethodne godine, oko 128 miliona dinara, a 33 miliona se odnose na sredstva iz kredita,  koja su se koristila za izgradnju vrtića u naselju Raška i izgradnju vodovodne mreže u selima Neradovac i Moštanica.

Grad Vranje je ove godine izdvojio oko 120 miliona dinara iz budžeta za rekonstrukciju i uređenje pojedinih vrtića  PU „Naše dete“ , što je rekord u odnosu na prethodni period. 

Članovi Gradskog veća razmatrali su i prihvatili Izveštaj o radu Predškolske ustanove „Naše dete“ za radnu 2021/2022. godinu, Godišnji plan rada za 2022/2023. godinu, kao i Informaciju o pripremljenosti ove ustanove za rad u ovoj i narednoj godini.

„Tokom prethodne godine u PU „Naše dete“ bilo su upisana 2.284 deteta, a ove 2.409 mališana, što je pokazatelj evidentnog povećanja zainteresovanosti za boravak u objektima Predškolske ustanove. Na listi čekanja je 150 dece, tako da će otvaranje vrtića u naselju Raška biti od velikog značaja za rešavanje ovog problema“, istakla je Danijela Milosavljević, član Gradskog veća.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare