GRADSKO VEĆE TRAŽI ODGOVORNOST

VRANJE

Povodom  nalaza  Instituta ,,Vinča“ o korišćenju  opaltola prilikom prve faze izgradnje Pozorišta u Vranju  nakon sastanka Odbora za izgradnju vranjskog teatra i Saveta za javnu bezbednost i sigurnost građana,  održana hitna sednica Gradskog veća na kojoj je konstatovano da , na osnovu izveštaja Instituta ,,Vinča“ nema opasnosti po spoljnu bezbednost i zdravlje građana I da će na  otklanjanju posledica zagađenja isključivo  biti angažovani stručnjaci Insituta ,,Vinča“ , koji će i vršiti nadzor, do potpune eliminacije štetnih materija.
Gradsko veće je naložilo Javnom preduzeću ,,Vodovod“ da  kao poslednji  izvođač radova na izgradnji pozorišta,  danas zatvori  sve ulaze, kako bi bilo sprečeno neovlašćeno ulaženje u prostorije.

Gradsko veće je konstatovalo i da je preduzeće ,,Banković“ u obavezi  da snosi sve novonastale troškove usled upotrebe oplatola, na šta ga obavezuje i  Ugovor o izvođenju radova, kao i penale  zbog nepoštovanja rokova za uvođenje u posao drugih izvođača.

U slučaju neprihvatanja obaveze plaćanja troškova biće aktivirane bankarske garancije Preduzeću ,,Banković“  u zakonskom roku.
Gradskom pravobraniocu je naloženo da  protiv GP ,,Branković“ pokrene postupak pred nadležnim pravosudnim organima ukoliko ne ispoštuje ugovorne obaveze i rokove.

Nadležne službe će najkasnije do 9.novembra svu  dokumentaciju o ovom slučaju  dostaviti Ministarstvu kulture i informisanja, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvu zdravlja i Zavodu za zaštitu spomenika kulture u Nišu.

Gradsko veće je  konstatovalo da je,  osim velike materijalne štete, gradu i građanima Vranja pričinjena i neprocenjiva nematerijalna šteta zbog čega lokalna samouprava neće odustati od svih aktivnosti na utvrđivanju odgovornosti  i primeni sankcija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare