Gradsko veće ovlastilo gradonačelnika da potpiše ugovor o “otudjenju zemljišta” za Aptiv Pacard

ŠEZDESET SEDMA SEDNICA GRADSKOG VEĆA GRADA LESKOVCA

Na 67. sednici gradski većnici su imali samo jednu tačku za razmatranje. Radilo se o predlogu Odluke o otuđenju građevinskog zemljišta iz javne svojine Grada Leskovca neposrednom pogodbom bez naknade investitoru Aptiv Packard doo Leskovac. Predlog je obrazložio Miloš Cvetanović, načelnik Gradske uprave. On je rekao da se ovom otuđuje građevinsko zemljište koje je površine 59.839 metara kvadratnih.

„Ovom odlukom se ovlašćuje i gradonačelnik Grada Leskovca da zaključi ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta iz javne svojine neposrednom pogodbom bez plaćanja nadoknade sa kompanijom Aptiv Packard doo Leskovac, a u skladu sa elaboratom o opravdanosti otuđenja ovog građevinskog zemljišta za izgradnju fabrike usvojenim od strane Skupštine grada Leskovca. Kompanija Aptiv Packard doo Leskovac investiraće na području Grada Leskovca 25 miliona evra u izgradnju novog pogona za proizvodnju automobilske opreme i otvoriće najmanje 2000 novih radnih mesta. Ova lokacija se nalazi u severnoj industrijskoj zoni, na lokaciji „Zelene zone“. Zaključkom Vlade Republike Srbije Grad Leskovac je dobio saglasnost za otuđenje navedene parcele.“

Većnici su ovu odluku doneli bez rasprave i jednoglasno.

Na zvaničnom sajtu  grada Leskovca objavljeno je u sredu da je “gradonačelnik  Goran Cvetanović održao sastanak sa predstavnicima fabrike „APTIV“” i da je “ovom prilikom dogovoreno da se potpisivanje ugovora obavi u ponedeljak ( tj. danas, prim JUGpress), a ugovor će potpisati gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktor kompanije „APTIV“ Marko Masano”.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
pravno tumacenje
pravno tumacenje
5 godine pre

Cekajte. Ako je zemljiste javna svojina, zar o tome ne odlucuje skupstina? I po kom zakonu nase drzave se stranim drzavljanima prodaje zemlja iz javne svojine. Ako neko zna da mi kaze, hvala. Nece valjda da uknjize Aptiv?

Proitaj tekst pa trazi tumacenje
Proitaj tekst pa trazi tumacenje
5 godine pre

CITAT 1: “a u skladu sa elaboratom o opravdanosti otuđenja ovog građevinskog zemljišta za izgradnju fabrike usvojenim od strane Skupštine grada Leskovca.”
CITAT 2: “Zaključkom Vlade Republike Srbije Grad Leskovac je dobio saglasnost za otuđenje navedene parcele.”

raznorazne odluke
raznorazne odluke
5 godine pre

Mene tekstovi i politicke odluke ne interesuju, nisam povrsan. Mnoge nezakonite i protivpravne i protiv naroda oduke su donosene decenijama unazad. Samo Kosovo je primer, pa razne investicije DS, SPS, SNS. Prosto pitam. Ako je pravo osnov za zakone, a ne da iz zakona omogucavamo korist drugima, zasto se javno zemjiste prodaje strancu? Tacnije iz te prodaje u industrijskoj zoni, koja je parcelisana ne znamo kako, ce se pitati Aptiv kada drugi dolaze,u okruzenju njegovom nece moci svako, jer je on zakoniti komsija. Nit znamo kakav je poslodavac, a zemlju prodali njemu. A sto ne i drugima? Domacem preduzetniku? Lako je njemu da proba, pa da ode, na poklon je dobio. To znaci da ce moci da je proda za na primer deponiju, ili za nesto drugo, nekom trecem. Ovo pitanje nije namenjeno botovima koji informaciju primaju s usi, nego s mozak. Uostalom, Vlada je usvojila ono sto je predlagao svako, danas mudar, sutra sarlatan, ali je trajno ucinjeno nesto sto je presedan, nesto zauvek, a nepoznate su posledice za buducu generaciju. Vlasnik i zakupac nemaju ista prava i obaveze pred zakonom, komsijama, gradjanima. Treba podvuci cija je ovo zasluga, da ne bezi posle, da se ne pravi da nije njegova ideja. Ko je ovo predlozio, koji mudrac?