Gradsko veće odlučilo da boravak u vrtićima plaćaju samo roditelji čija deca idu u vrtić

VRANJE

Članovi Gradskog veća u Vranju su u utorak doneli odluku da boravak u predškolskoj ustanovi od 11. maja tekuće godine plaćaju samo roditelji čija deca trenutno pohađaju vrtić.

U ponedeljak su otvoreni vrtići za 500 devojčica i dečaka čiji roditelji rade i koji nisu imali kome da ostave decu da ih čuvaju dok su oni na poslu.

Usvojeno je i Uputstvo o organizaciji radnog procesa u organima grada Vranja i organizacionim oblicima u sistemu JLS grada Vranja, u primeni mera zaštite od zarazne bolesti Covid 19, nakon ukidanja vanrednog stanja.

Na sednici Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik Slobodan Milenković, većnici su prihvatili i Nacrt Odluke o izradi druge izmene i dopune Plana generalne regulacije Vranjske Banje, koji će biti prosleđen Skupštini na razmatranje i usvajanje. Prihvaćen je i Nacrt Rešenja o otuđenju, uz naknadu u novcu, građevinskog zamljišta u javnoj svojini grada Vranja, radi ispravke granica susedne katastarske parcele.

Usvojen je i Tekst javnog oglasa o otuđenju stanova iz javne svojine grada Vranja javnim nadmetanjem.

Članovi Gradskog veća prihvatili su i Tekst javnog oglasa o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja, radi izgradnje javnim nadmetanjem.

Razmatran je i usvojen Tekst javnog oglasa radi prikupljanja pisanih ponuda za davanje u zakup lokacija za postavljanje privremenih objekata – pokretnih objekata i aparata, koji će biti uskoro raspisan.

Na današnjoj sednici, većnici su usvojili i Izveštaj o radu Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Vranja za 2019. godinu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare