Gradsko rukovodstvo treneru „Dinama“: Počnite već jednom da se odgovorno ponašate prema klubu koji vodite

VRANJE

Povodom poslednjih izjava Dragana Antića, trenera FK „Dinamo“ saopštenjem za javnost se oglasilo rukovodstvo Grada Vranja.

„U neverici smo slušali ono što ste izjavljivali u poslednjim medijskim nastupima, kao i na konferenciji za novinare fudbalskog kluba Dinamo. Ali to nas ne iznenađuje. Ne samo što ste grubo zloupotrebili prostorije sportskog kluba dajući neutemeljene političke izjave, već ste dali sebi za pravo da iz sebičnih, politikantskih razloga u to uvučete i sam vrh države.

Niste se pojavili na Javnoj raspravi o budžetu na kojoj ste mogli da iznesete, verujemo, konkretne predloge. Podsećamo Vas da budžet Grada i ove godine predviđa maksimalno zakonsko izdvajanje za Fudbalski klub „Dinamo“, a to je 20 odsto svih sredstava opredeljenih za sport. Taj isti budžet usvojen je jednoglasno na sednici Skupštine grada u decembru.

Gospodine Antiću, dali ste sebi za pravo i da naš grad nazivate korovom. Taj isti Grad koji godinama finansijski pomaže „Dinamo“ desetinama miliona dinara. I umesto da novac svih građana Vranja trošite racionalno i namenski, vi njime plaćate svoju bahatost u vidu milionskih kazni, nakon suspenzija, lažnih optužbi i vređanja funkcionera. Lažno morališete, a sami ste bili pod prismotrom i Fudbalskog saveza Srbije i UEFA nakon sumnjivih rezultata, a o drugim (ne)delima i da ne govorimo. Zato prestanite. Počnite već jednom da se odgovorno ponašate prema klubu koji vodite, jer je „Dinamo“ klub svih Vranjanaca.

Gospodine Antiću, kažete da u Vranju nema napretka. I opet laž. Da Vas podsetimo: uspeli smo da smanjimo javni dug za 600 miliona dinara i ostvarili po prvi put u istoriji suficit u gradskom budžetu. Započeli smo realizaciju više kapitalnih projekata, otvoren je Hirurški blok, krenula je potpuna rekonstrukcija Ulice Bore Stankovića, dobićemo najlepši park u ovom delu Srbije, izgradili smo najsavremenije Pozorište u zemlji, asfaltirali i uredili na desetine gradskih ulica i seoskih puteva, grad dobija nova dečja igrališta, a nastavljamo i sa finansijskom podrškom za porodilje, đake prvake, za zapošljavanje mladih. Jer, ovaj grad brine o svim kategorijama stanovništva, gospodine Antiću. Zato prestanite.

Na svaku Vašu laž odgovorićemo delima. Nove ulice, nova radna mesta, nova igrališta za decu, ulaganja u sport, kulturu, poljoprivredu, obrazovanje, zdravstvo, turizam, to su naši prioriteti i građani to vide. Taj mulj bahatosti i obmana na koji ste Vi navikli nije naše prirodno okruženje. Ostavićemo Vas u samoći“, navodi se u saopštenju gradskog rukovodstva u Vranju.

Podsetimo trener vranjskog  „Dinamo“ Dragan Antić izjavio je na početku priprema da njegov tim od lokalne samouprave dobija tek deseti deo onoga što se uplaćuje konkurentnim klubovima u istoj ligi u nekim drugim srpskim gradovima.

„Dvanaest miliona, koliko su iz Grada planirali za „Dinamo“ u ovoj godini, a da pritom ne znamo kada ćemo ih dobiti, nisu dovoljni ni za funkcionisanje našeg omladinskog pogona“, izjavio je Antić.

On je podsetio i da većina klubova u Prvoj ligi nije ispod 600.000 do 700.000 evra, što je više od 70 miliona dinara godišnjeg budžeta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare