Gradski većnik tvrdi da je uplatio sredstva za obolelu decu

VRANJE

Na konferenciji za novinare Gradskog veća u Vranju, većnik dr Miroljub Stanković demantovao je tvrdnje portala „Info Vranjske“ koje su objavljene u tekstu ,,Sve obmane većnika Miceta“.

Na portalu je objavljeno da dr Stanković nije uplatio ni dinara u humanitarne svrhe, iako je gradonačelnik za skupštinskom govornicom izneo podatak da je većnik uplatio 200.000 dinara svojih para.

„Najoštrije demantujem sve što je napisano u tekstu o tome da navodno nisam uplatio sredstva na namenski račun za lečenje dece obolele od malignih i drugih teških bolesti. Lično sam podneo zahtev da mi se putem administrativne zabrane odbijaju sredstva za lečenje bolesne dece. O tome postoji validna dokumentacija, iz koje se može videti da sam na račun Centra za pružanje usluga socijalne zaštite, gde borave deca ometena u razvoju i sa posebnim potrebama uplatio 100.000, a na namenski račun grada Vranja 90.000 dinara. Ukupno sam uplatio 190.000 dinara. To je jedina i prava istina“, rekao je većnik.

On je novinarima dostavio kopije izveštaja Gradske uprave gde se vidi da je deo zarade uplaćivan u humanitarne svrhe na dva različita računa.

U tekstu koji je objavljen na portalu, „Info Vranjske“ se pozivaju na spisak donatora Fonda za lečenje dece, dobijenim na osnovu Zakonu o dostupnosti informacija, gde Stankovićevog imena nema.

„Zahtevam da redakcije portala „Info Vranjske“ objave demanti i javno izvinjenje, a ukoliko to ne bude učinjeno potražiću pravdu na sudu. Želim izvinjenje zbog obolele dece, ali i zbog sebe, jer je nedopustivo igrati se tako ozbiljnim temama. Ukoliko se do subote redakcija ne izvini i ne obriše sporni tekst, tužiću ih. Sav novac koji ću dobiti u sudskom do poslednjeg dinara ću uplatiti za lečenje dece obolele od maligniteta“ zaključio je  većnik dr Stanković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare