Gradski većnici usvojili predlog budžeta, veći za 13, 6 posto od ovogodišnjeg

VRANJE

Članovi Gradskog veća su na današnjoj sednici usvojili Nacrt Odluke o budžetu grada Vranja za 2023. godinu.

Budžet je obrazložio gradski većnik za budžet i finansije Bojan Kostić.

,,Planirajući budžet za 2023. godinu rukovodili smo se principima opreznosti i strpljenja, obzirom na uslove u kojima poslujemo i izazove sa kojima se susrećemo. Zato smo se trudili da imamo realnu projekciju prihoda i da imamo spremne projekte koje bi u toku godine, kandidovanjem kod nadležnih ministarstava i donatora, pokušali da realizujemo. Odlukom o budžetu su utvrđeni prihodi i primanja u iznosu od 3.229.061.000,00 dinara odnosno 13,6 % više od početnog budžeta u 2022. godini. Što se tiče rashoda, oni su utvrđeni u iznosu od 3.284.276.000,00 dinara, odnosno 11,5 % u odnosu na početni budžet u 2022. Tako da se dolazi do fiskalnog deficita od 55.215.000,00 dinara, što je učešće od 1,7% u prihodima lokalne samouprave’’, rekao je Kostić.

On je dodao da je lepa vest da su u budžetu Republike Srbije predviđena sredstva za izgradnju gasovoda koji će povezati Leskovac i Vranje, tako da će grad morati što pre da širi mrežu, kako bi energente koje koristi vranjska Toplana, zamenili gasom koji je i ekonomski i ekološki prihvatljiviji.

Danijela Milosavljević, članica Gradskog veća, rekla je da su na današnjoj sednici usvojeni i Nacrt Odluke o izmenama i dopunama Odluke o lokalnim komunalnim taksama, Nacrt Odluke o izmenama Odluke o lokalnim administrativnim taksama i Nacrt Kadrovskog plana Gradske uprave grada Vranja za 2023. godinu, koji će biti prosleđeni Skupštini na usvajanje.

Većnici su razmatrali i usvojili i Predlog Komisije za dodelu podsticajnih sredstava registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima na teritoriji grada Vranja u 2022. godini, kao i Tekst javnog konkursa radi prikupljanja pisanih ponuda za davanje u zakup lokacija za postavljanje privremenih objekata – pokretnih objekata i aparata.

Većnici su dali zeleno svetlo i na Nacrt odluke o izmenama i dopunama Odluke o organizaciji Gradske uprave grada Vranja, odnosno formiranja jednstvenog upravnog mesta.

,,To jedinstveno upravno mesto nalaziće se u Uslužnom centru Gradske uprave, imaće 4 šaltera i kol centar. Treba naglasiti da je od 174 opštine na teritoriji Srbije grad Vranje šesta lokalna samouprava koja formira jedinstveno upravno mesto, gde će na jednom mestu građani moći da ostvaruju svoja prava’’, objasnila je Milosavljević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare