Gradski štab u Vranju doneo nove mere u cilju sprečavanja korona virusa

VRANJE

Gradski štab za vanredne situacije u Vranju, nakon razmatranja  epidemiološke situacije na teritoriji grada, u petak, je dogovorio nove mere u sprečavanju širenja virusa KOVID-19.

Tokom subote na pijacama i pijačnim tezgama zabranjuje se prodaja  široke potrošnje (polovna, tekstilna roba i slično). Prodaja je  dozvoljena tokom nedelje unutar pijace „Tekija“.

Zabranjuje se i prodaja na stočnoj pijaci u selu Ristovac.

Dogovoreno je da Kancelarija za mlade Gradske uprave u saradnji sa volonterima pruži asistenicju i pomoć tokom subote i nedelje Javno komunalnom preduzeću „Komrad“ u sprovođenju kontrole ulaska potrošača na pijacama Ogledna stanica, Tekija i Bujkovski most, kao i dezinfekcije  građana, koja podrazumeva dezinfekciju ruku i dezinfekcioni otirač uz obavezno pridržavanje bezbedne udaljenosti između potrošača.

Naloženo je JKP „Komrad“ da o tome obavesti sve građane putem sredstava javnog informisanja.

Obavezuju se svi prevoznici da dupliraju vozila na svim linijama prema privrednim subjektima kako bi se omogućila bezbedna udaljenost putnika u vozilima.

U cilju sprečavanja širenja virusa KOVID 19 Centru za socijalni rad u Vranju nalaženo je  da uputi apel svim ljudima dobre volje i privrednim subjektima da doniraju pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu ugroženim kategorijama stanovništva.

Ova ustanova u obavezi je omogući stalno zasedanje Komisije za jednokratna davanja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare