Gradski štab: Promena režima zabrane kretanja

LESKOVAC

Štab za vanredne situacije na 19. sednici usaglašavao je postojeće mere predostrožnosti u borbi protiv epidemije covid-19 se najnovijim odlukama Vlade Republike Srbije. Potvrđena je odluka po kojoj zabrana kretanja važi za period od 17 do 05 časova ujutru, izuzev nedelje kada će građanima koji su stariji od 65 godina biti omogućeno da se u periodu od 03 do 08 časova snabdu životnim namirnicama. Napuštanje domova u vreme trajanja policijskog sata će biti omogućeno samo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili uz posebno odobrenje nadležnih organa. Takođe će građanima biti omogućeno da svoje kućne ljubimce izvedu u šetnju u periodu od 20 do 21 čas i to najduže 20 minuta i najviše 200 metara od mesta prijavljenog prebivališta.

Dalje, u skladu sa naredbom Vlade Republike Srbije sprovodiće se odluka po kojoj je u zatvorenim prostorima dozvoljeno da boravi najviše petoro osoba, zabranjeno je obavljanje javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju autobusima, osim posebnog linijskog prevoza koje će privredni subjekti obavljati isključivo radi realizacije radnih zadataka zaposlenih. Ova zabrana se ne odnosi na taksi prevoz, limo servis i prevoz za sopstvene potrebe.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje Aleksandra Nikolić rekla je da od početka primena mera 30 lica su stavljena pod zdravstveni nadzor na teritoriji grada Leskovca zbog kontakata sa eventualnim obolelima, dok je broj lica koja su stavljena pod samoizolaciju od početka primena mera na teriotoriji grada Leskovca ukupno 430.

„Trenutno se čekaju rezultati testiranja jednog pacijenta zbog sumnje na korona-virus. To lice je na infektivnom odeljenju, i, naravno uradili smo kompletno epidemiološko ispitivanje svih kontakata lica i stavili ih pod zdravstveni nadzor.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare