Gradski parlament o novim kadrovskim rešenjima

VRANJE

Sednica Skupštine grada Vranja, treća u novom sazivu, protekla je uglavnom, u izboru i imenovanju novih kadrova na pojedine funkcije.

Najpre je javnim glasanjem, diplomirana pravnica Jelena Stanković izabrana za sekretara Skupštine grada, s obzirom da je njen kolega Marko Tričković podneo ostavku na tu funkciju iz ličnih razloga.

On je, ipak, na istoj sednici izabran za lokalnog ombudsmana.

Za vršioca dužnosti direktora Uprave Banje izabran je Miloš Džikić, diplomirani menadžer, a za zamenicu gradskog pravobranioca Milica Veličković, diplomirana pravnica.

Odbornici su usvojili i Predloge rešenja o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora pojedinih srednjih škola na teritoriji grada Vranja i izabrali nove.

Na sednici gradskog parlamenta doneta je i Odluka o pristupanju izradi Plana razvoja grada od 2021. do 2030. godine, što je zakonska obaveza. O tome je govorio Dušan Aritonović, načelnik Gradske uprave.

„Plan razvoja grada je dugoročni dokument razvojnog planiranja, koji sadrži pregled i analizu postojećeg stanja. Dakle viziju, odnosno, željeno stanje i prioritetne ciljeve i mere.  On mora biti usklađen sa svim planskim dokumentima“, istakao je Aritonović.

Imajući u vidu da je kratak rok za izradu ovog dokumenta, a to je početak naredne godine, odbornici su usvojili odluku.

Doneli su i niz odluka vezanih za planska dokumenta, pre svega, o  izmenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana, izradi druge izmene i dopune Plana generalne regulacije Vranjske Banje i o izmeni i dopuni Odluke o izradi Plana generalne regulacije zone 1 u Vranju.

Doneta su i rešenja o otuđenju gradskih građevinskih parcela, o autobuskim stajalištima, a podržan je i program podrške poljoprivredne politike i ruralnog razvoja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare