Gradski odbor Narodne stranke u Leskovcu je protiv svakog vida nasilja i uvek će stati u odbranu slobode govora i izražavanja mišljenja.

LESKOVAC

Gradski odbor Narodne stranke u Leskovcu je protiv svakog vida nasilja i uvek će stati u odbranu slobode govora i izražavanja mišljenja.
“Medijska slika nad Srbijom predstavlja meru demokratije i sloboda. Koliko je ta slika mračnija toliko je tamnija demokratija. U toj tmini sloboda reči, mišljenja, posebnosti i različitosti se ne može razaznati. Najveću odgovornost za takvo stanje ima vlast i njeni bahati predstavnici, naravno. Međutim, u velikoj meri za medijsku pomrčinu deo odgovornosti pada i na pleća samih medija i novinara, naročito ako pristaju da budu puki instrument režima.
U civilizovanom svetu neprofesionalan odnos medija se rešava institucionalno, te su nepojmljivi svakodnevni verbalni napadi i fizički nasrtaji na predstavnike sedme sile.
Zbog štetočinske SNS-SPS vladavine, gušenja institucija demokratskog sistema i svesne težnje ka destruktivnoj polarizaciji društva na podobne i slobodoumne, juče se u Leskovcu desio nezabeležen slučaj indoktrinacije mladih, uglavnom srednjoškolaca, kao i neorganizovanosti i nespremnosti policije.
Pored takve policije koja je zbunjeno statirala, omladina je uz parole mržnje i povike protiv lgbt populacije, dala sebi za pravo da vređa, pa čak i da nasrne fizički na novinare lokalnih portala ”JugMedia” i ”JugPress”.
Pored toga što osuđuje svaki svaki vid nasilja, kao i atak na novinare i predstavnike medija, Gradski odbor Narodne stranke u Leskovcu zahteva od najodgovornijih – gradonačelnika i predstavnika lokalne uprave, školske uprave i policije da ispitaju sve razloge za nedopustiv incident koji se desio u centru Leskovca gde je preko 200 zavedenih srednjoškolaca bilo spremno da se obračuna sa učesnicima Parade ponosa, koja je bila lažno najavljena i koja se nije ni odražala”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Goran
Goran
4 godine pre

Bravo !!!