Gradski budžet u suficitu

VRANJE

Budžet Grada Vranja poslednja dva meseca je u suficitu, rekao je, u ponedeljak, na sednici Gradskog veća većnik zadužen za finansije Bojan Kostić.

Mere koje su sprovodene u dužem vremenskom periodu, u ovoj godini daju rezultate i to je razlog za zadovoljstvo, istakao je većnik.

,,Ostvareni su odlični rezultati u naplati prihoda i izvorni prihodi su  veći za 143 miliona dinara u odnosu na isti period prethodne godine, odnosno za 30 odsto, a tekući za 27 procenata, odnosno 388 miliona dinara. Povećanje prihoda uslovilo je da u avgustu bude ostvaren suficit u budžetu u iznosu od 20 miliona dinara, a taj trend nastavljen je i u septembru i iznosio je 23 miliona dinara. Očekujemo da suficit bude još veći do kraja godine. Bez podrške Vlade  i predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne bismo mogli da realizujemo kapitalne projekte i ostvarimo ovako dobre rezultate. Veliku zaslugu ima i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković koji je podržao naše inicijative i poneo najveći teret u finansijskoj konsolidaciji i sprovodjenju finansijskih mera“, naglasio je gradski većnik.

On je dodao da ostvarenje budžeta do 30. juna 2019.godine iznosi preko milijardu i 368 miliona, što je 50,1 odsto od planiranog, dok je za devet meseci nešto više od dve milijarde, što je 69 posto.

,,Manje ostvarenje budžeta, rezultat je uvećanja finansijskog plana Gradske uprave zbog odobrenih sredstava Vlade Republike Srbije za izgradnju saobraćajnica oko parcela na kojima se grade stanovi za pripadnike službi bezbednosti u iznosu od 114 miliona dinara. U toku ovog meseca očekujemo uplatu tih sredstava i nadam se da će do kraja godine ostvarenje bužeta dostići 98 odsto. Ukoliko bude bolje naplate očekujem i ostvarenje budžeta oko 100 posto“, rekao je gradski većnik.

Kostić je istakao da je aktuelna gradska vlast vratila oko 600 miliona dinara obaveza preuzetih u prethodnom periodu, a kompletno je isplaćen dug po kreditu za uređenje seoskih puteva tokom 2016. godine.

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojeni su Pravilnici o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Istorijskom arhivu ,,31. januar“ Vranje, Turističkoj organizaciji i Narodnom muzeju. Prihvaćeni su i Nacrt odluke o izmenama i dopunama Odluke o organizaciji Gradske uprave i Nacrt rešenja o izmeni rešenja o obrazovanju Stručne komisije za izradu godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.

Usvojen je i Predlog rešenja o imenovanju Komisije za izbor članova tela za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana grada Vranja. Članovi ovog tela su Nenad Antić zamenik gradonačelnika, Stole Filipović i Jelena Stojković. Takođe, prihvaćen je i Pravilnik o pravu na nabavku ortopedskih pomagala koja nisu na listi Republičkog fonda za zdravstvenu zaštitu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare