Gradske uprave dobile nove vd načelnike

   NIS

     Vršioci dužnosti načelnika svih šest gradskih uprava u Nišu promenjeni su odlukom Gradskog veća a do promene je došlo, prema rečima grdaonačelnice Niša Dragane Sotirovski, u skladu sa zakonom i uz potrebne  konsultacije sa resornim Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Promene su posledica podatka da se  na konkursu koji je rapisan prošle godine niko nije javio za ta mesta. Novi konkurs će uskoro biti raspisan, ali do tada uprave moraju da funkcionišu kao i do sada. U pojedinim upravama načelnik i njegov zamenik su se zarotirali, a u pojedinim je došlo do kompletne promene.

     „Dosadašnjim načelnicima i zamenicima ponuđeno je da se zarotiraju, pošto su do sada kao tim dobro funkcionisali. Neki zamenici nažalost nisu bili spremni da preuzmu tu odgovornost, tako da su se oni vratili svojim radnim mestima. Neka nova snaga, neki novi ljudi koji smatraju da mogu da obavljaju dužnost vršioca dužnosti načelnika jedne od šest gradskih uprava, sada su dobili šansu. Svaka uprava je jako važna za građane, od invensticija, preko finansija, društvenih delatnosti gde ima mnogo zahteva porodilja, osoba sa invaliditetom, boraca, do uprave za građanska stanja koja ovih dana već priprema popis za grad Niš“, istakla je Sotirovski.

    Novi vd načelnika Gradske uprave za imovinu i održivi razvoj je doskorašnji zamenik Milan Nikolić, dok je načelnica Ružica Đorđević sada njegova zamenica. Vršilac dužnosti Uprave za društvene delatnosti je Pavlina Mihajlenko, dok će funkciju njenog zamenika obavljati doskorašnji načelnik Miljan Ćirković. Do rotacije je došlo i u Upravi za finansije. V.d. načelnika te uprave je sada Ozrenka Pavlović, dok je Nina Ilić njena zamenica. Na čelu Uprave za organe grada i građanska stanja biće Vesna Nešić, a njena zamenica je Jasmina Marjanović. Miljan Anđelković je novi v.d. načelnik Uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove, a Uprave za građevinarstvo Marina Malbaša.

    „Načelnici su sami birali svoje zamenike, gradonačelnica, za one koji ne znaju, ne menja i ne postavlja, to radi Gradsko veće, tu smo kao tim da se dogovorimo da maksimalno sugrađanima izađemo u susret. Zahvaljujem ljudima koji su bili na tim mestima, oni su sjajno radili svoj posao, ali ima onih koji su se umorili, onih koji nisu smeli da prihvate načelnička mesta, tako da idemo dalje“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare