Gradska izborna komisija u Nišu usvojila 16 listi

NIŠ

Na lokalnim izborima 21. juna na kojima će se birati odbornici Skupštine grada Niša, stanovnici tog grada glasaće za jednu od 16 partija, pokreta i grupa građana, izjavila je predsednica Gradske izborne komisije Ljiljane Berić.

Prema njenim rečima GIK je potvrdio izbornu listu koalicije oko Srpske napredne stranke, Srpskog patriotskog saveza, Srpske radikalne stranke, Ujedinjene seljačke stranke, Ruske stranke, Narodnog bloka- “Iskreno za Niš” i koalicije Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije.

                      Prema njenim rečima potvrđene su i izborne liste grupe građana “Niš moj grad”, pokreta “Metla”, pokreta “Ne damo Niš”, Srpske desnice, Pokreta slobodnih građana, Suverenista (pokreta “Dosta je bilo”), Pokreta za obnovu kraljevine Srbije, Zavetnika i Grupe građana “Tolerancija za Niš”. Ona je dodala da  od 16 usvojenih lista, dve liste imaju po 61 kandidata, koliko i Skupština grada Niša ima odbornika, tri liste su sa dve trećine od tog broja, a ostali imaju jednu trećinu.

                     “Sa po 61 kandidatom za odbornike su lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu” i lista koalcije SPS-a i Jedinstvene Srbije. Lista Ujedinjene seljačke stranke, “Ne damo Niš” i grupe građana “Srpska desnica za domaćinski Niš” imaju po dve trećine od ukupnog broja odbornika”, kazala je Ljiljana Berić.

                      Prema njenim rečima, u Nišu će za izbore 21. juna biti otvoreno 176 biračkih mesta, a pravo glasa imaće 231.134 stanovnika tog grada. Glasanje počinje u 7 sati i trajaće do 20 sati.

                      “Građani koji su iz nekog razloga sprečeni da  dođu na glasanje, zbog bolesti ili nekog drugog opravdanog razloga, moguto da prijave do 11 sati na dan glasanja predsedniku biračkog odbora da će glasati van biračkog mesta. U tom slučaju tri člana biračkog odbora odlaze kod njega kući gde on glasa”, objašnjava Ljiljana Berić.

                        Prema njenim rečima ovakve slučajeve mogu da prijave i njihovi prijatelji ili komšije, da daju biračkom odboru adresu, a komisija od tri člana da poseti birača kući gde će on, zakođe tajno, glasati.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare