Gradonačelnik Tirane u Bujanovcu

BUJANOVAC-PREŠEVO

Gradonačelnik Tirane Erion Veliaj boravio je danas u Bujanovcu u svojoj prvoj poseti a primili su ga predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi i njegov zamenik Šćiprim Musliua .

Na fejsbuk stranici opštine Bujanovca je objavljeno da je Arifi upoznao gradonačelnika Tirane sa trenutnom situacijom u opštini Bujanovac i sa planovima i aktivnostima koje će se sprovoditi tokom 2023. Tokom sastanka glavni akcenat je stavljen na mogućnosti za ekonomski razvoj, kao glavni ključ prosperiteta dve zemlje.


Tema razgovora bile su i regionalne inicijative, gde su dva gradonačelnika razgovarala o mogućnostima saradnje i značaju ovih inicijativa za dobrobit građana dve opštine.
Gradonačelnik Tirane je i predsedavajući Zajednice albanskih opština u regionu, u kjojoj je i Bujanovac, istakao je značaj saradnje sa svim opštinama za realizaciju projekata koji su usmereni na mlade i ekonomski razvoj.
Na krajuje Arifiju Veliaj poklonio simbol Sahat Kule a Arifi njemu sliku trga u Bujanociman u kamenu umetnika iz Bujanoca Drenuša Dalipi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare