Gradonačelnik prošle nedelje boravio u Luksemburgu

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca i predsednik Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije (FECC) Goran Cvetanović je u društvu direktora Turističke organizacije Leskovac Nebojše Kocića prisustvovao 42. internacionalnoj skupštini Federacije evropskih karnevalskih gradova koja se održavala u Luksemburgu na kojoj je učešće uzelo 10 delegacija iz Srbije, objavljeno je na sajtu grada.

Na skupštini se govorilo o funkcionisanju ove organizacije a jedna od tema ticala se organizacije karnevala u prethodnoj 2021. godini. Govoreći o tome predsednik FECC Srbija je istakao da su u našoj zemlji prošle godine organizovana četiri karnevala u Beloj Crkvi, Leskovcu, Vrnjačkoj Banji i Rakovici čiji su predstavnici bili u Luksemburgu.

Pomenuto je da je prvi internacionalni karneval u ovoj godini bio održan u Rakovici i to jubilarni, deseti, kao i da su održana dva skupštinska zasedanja FECC Srbija, jedno onlajn, a drugo na sastanku 17. maja.

Gradonačelnik Leskovca i predsednik FECC-a za Srbiju Cvetanović je pozvao predsednika i članove Federacije da svoju narednu internacionalnu skupštinu koja okuplja sve evropske delegacije održe 2023. godine u Leskovcu.

Pre odlaska na 42. skupštinu, kao predsednik FECC Srbija Goran Cvetanović je predsedništvu internacionalne organizacije FECC uputio protestno pismo povodom učešća karnevalske grupe iz mesta Suva Reka sa Kosova i Metohije i zbog saznanja da ta grupa planira da se prijavi za članstvo u FECC-u. Podržavajući politiku predsednika Republike Srbije gospodina Aleksandra Vučića u pogledu južne pokrajine i očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje, gradonačelnik Cvetanović je ukazao da će FECC Srbije istupiti iz internacionalne organizacije ukoliko bilo kojoj delegaciji iz takozvane države Kosovo bude odobreno članstvo, navodi se u objavi.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Potop
Potop
1 godina pre

Čovek se šeta po svetu a sve to plaćaju poreski obveznici.Ide na utakmice jede i pije za tuđe pare dok državu zavijaju u crno on i njemu slični,a uz to su im puna usta patriotizma da bi mogli da kradu što njih samo i interesuje.Bagra.