Gradonačelnik posetio prvake u Brestovcu

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović posetio je simbolično prvake u osnovnoj školi u Brestovcu 1. septembra, prvog dana njihovog početka školovanja.,

Njima su uručeni simbolični pokloni a članica Gradskog veća Brankica Stamenković je reka da će Osnovna škola „Branko Radičević“ u Brestovcu dogodine obeležiti 120 godina postojanja a da od ove školske godine ima i centralno grejanje i kotlarnicu, za šta je izdvojeno oko 3,8 miliona dinara.

Prethodnih godina su sanirani i renovirani sanitarni čvorovi, kao i betonske tribine uz igralište.”, rekla je ona.

Radilo se i u izdvojenim odeljenjima , sagrađena je nova zgrada u Kutlešu, a porušena stara kako bi učenici bili bezbedni u školskom dvorištu, na školi u Međi je popravljen krov, a u toku je izgradnje ograde oko škole u Lipovici, vredne 3,3 miliona.

“I za naredni period imamo velike planove. Pre svega planiramo da ovu školu ogradimo kako bi bezbednost učenika bila na još većem nivou, a realizaciju ovog projekta očekujemo baš u narednoj godini, kada će i škola obeležiti jubilej,“ – i pritom je pozvala sve prosvetne radnike da se vakcinišu u što većoj meri jer na taj način štite sebe, učenike, ali na taj način mogu da neposredni proces nastave održe tokom cele godine”, rekla je Stamenković.

Direktor ove vaspitno-obrazovne ustanove Marko Ranđelović zahvalio se gradu i gradonačeniku na investiciji i uručio zahvalnicu Cvetanoviću za unapređenje uslova rada u obrazovanju.

Cvetanović je posetio i mališane u vrtiću u Brestovcu i uručio im simbolične poklone.

U ime lokalne samouprave Andrijana Vasić, pomoćnica gradonačelika, je rekla da u okviru tog vrtića postoji i “Razigraonica” za decu od 3 do 5,5 godina.

” Formirane su dve grupe i ovaj projekat koji finansira Ministarstvo prosvete sa 4,5 miliona dinara je od suštinskog značaja ne samo za porodice predškolaca, već i za sam Brestovac, jer je to dodatni motiv da ostanu u njemu“, smatra ona.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare