Gradonačelnik Leskovca obišao Terastil

LESKOVAC

Gradonačelnik Goran Cvetanović je posetio rumunsku firmu „Terastil“ koja skoro tri godine radi u Leskovcu i tom prilikom se zahvalio na donaciji ove firme od milion dinara za kovid-bolnicu i Dom zdravlja.

„U najtežem trenutku ste pokazali solidarnost, društvenu odgovornost i vrednosti koje su nam sada itekako potrebne i svakako sa ovakvom poslovnom politikom možete i drugim poslodavcima u gradu da poslužite kao uzor.“

Tokom vanrednog stanja „Terastil“ nije imao zastoja u proizvodnji, radilo se u tri smene. Generalni direktor Zoran Cvijović kaže da je način rada u samoj firmi to omogućavao, s obzirom da su radnici dovoljno udaljeni jedni od drugih.

„Mi sebe ubrajamo u društveno-odgovorne firme. Ja svojim poslodavcima i osnivačima nisam ni morao da objašnjavam šta i kako treba, oni su rekli da smo deo grada i tog društva i da preduzmemo šta treba. Preduzeli smo i sve preventivne mere da svoje radnike sačuvamo. One koji su putovali iz Lebana ili Vlasotinca smo ostavili da rade od kuće. Do sada nismo imali ni jedan slučaj da je neki naš radnik oboleo od korone.“

Prve godine rada „Terastil“ je napravljeno milion kvadrata sendvič-panela, prošle godine je ta količina bila 1,6 miliona, a u ovoj se očekuje da se dostigne proizvodnja od dva miliona. Direktor Cvijović naglašava da 60% proizvodnje se plasira u inostranstvu.

„Trenutno upošljavamo 75 zaposlenih. Plan u početku je bio da se uposli 35 radnika, s obzirom da mi nismo radno-intenzivna grana. Za ovaj kapacitet je to dovoljan broj, ali je posao dobro krenuo, pa smo morali da pojačamo ljude koji čine uslužnu funkciju, a to je prodajna služba, podrška kupcima, logistika… Na samoj liniji smo broj uposlenika povećali kada smo uveli treću smenu i za fabriku ovakvog tipa mi imamo dosta zaposlenih.“

Što se tiče podrške od države, „Terastil“ je jedino dobio paket od tri minimalca, koje vlada uplaćuje firmama kao nadoknadu zbog štete prouzrokovane epidemijom korone.

„Naše stručne službe razmatraju i naše potrebe da li da uzmemo i neki od kredita koji nam poslovne banke nude, a gde je garant državni fond“ zaključio je Cvijović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare