Građanska Vojvodina: Podržavamo građanske proteste i pozivamo na oslobađanje od straha

NOVI SAD

              Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina poziva građane Vojvodine i Srbije i svoje aktiviste i članove da se priključe građanskim protestima, koji se iz sedmice u sedmicu održavaju u sve većem broju gradova, i da tako demonstriraju da ne pristaju na uništavanje ljudskog dostojanstva i da ne pristaju na vređanje zdravog razuma. 

Podržavamo građane koji protestuju i smatramo svojom moralnom dužnošću da javno, jasno i glasno ukažemo na urušavanje svih institucija u našoj pokrajini i u Srbiji, na urušavanje demokratskih vrednosti, slobodnih izbora, slobode medija, nezavisnog pravosuđa, akademskih, ekonomskih i kulturnih sloboda.

Poslednji je trenutak da se stane na put uzurpatorima građanskih sloboda! Poslednji je trenutak da se zaustavi masovni egzodus građana iz Vojvodine i Srbije! Cilj ove autoritarne vlasti koja prelazi u diktaturu i jeste da svi oni koji misle svojom glavom, koji su obrazovani, koji su vredni i znaju da rade svoj posao – budu na ovaj ili onaj način proterani iz zemlje.

Istovremeno, naša podrška ne znači podršku niti jednoj političkoj partiji, pokretu, koaliciji ili pojedincu, jer oni će tek morati da se dokažu. Ali znači podršku građanima da se oslobode straha kojim vlada ovaj duboko štetočinski režim.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare