Građanima Medveđe i Bojnika dostupne nove e-usluge

MEDVEĐA-BOJNIK

Opštinske uprave Medveđe i Bojnika uz podršku Vlade Švajcarske kroz program Swiss PRO i u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu unapredila kvalitet usluga koje pružaju građanima i privredi, koji sada mogu da koriste nove elektronske usluge. Ovaj način rada ima za cilj povećanje transparentnosti i efikasnosti u obezbeđivanju bržeg i lakšeg pristupa uslugama i pravima građana. Građani ovih opština dobijaju sedam novih eUsluga koje su dostupne na portalu eUprava.

„Obezbeđivanjem ovih usluga Medveđa se svrstava među uprave koje štede vreme i novac svojim građanima, ali im i pružaju još jednu mogućnost više da se uključe u njen rad i daju lični doprinos da naša lokalna zajednica još bolje funkcioniše“ naglašava Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.

„Stanovnici Medveđe od sada mogu da podnesu zahtev za naknadu zarade za porodiljsko odsustvo ili podnesu predstavke komunalnoj, saobraćajnoj i inspekciji za zaštitu životne sredine, kao i da prijave komunalni problem. Podnošenje primedbe na nacrt planskog dokumenta ili odluku o izradi planskog dokumenta u toku javnog uvida su takođe neke od novih eUsluga koje su dostupne stanovnicima Medveđe.“

Nebojša Nenadović, predsednik opštine Bojnik, kaže da lokalna samouprava na ovaj način štedi vreme i novac svojim građanima, ali im i pruža još jednu mogućnost više da se uključe u njen rad i daju lični doprinos da lokalna zajednica još bolje funkcioniše.

Maida Jusufović, službenica za dobro upravljanje i rodnu ravnopravnost programa Swiss PRO, kaže da unapređenjem efikasnosti rada lokalne samouprave, građankama i građanima Medveđe je omogućeno da brzo i lako, bez čekanja u redovima i dodatnih troškova pristupe javnim uslugama koje su u nadležnosti lokalne samouprave i ostvare određena prava.

Kampanja „Da kliknemo zajedno“ realizuje se u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare