Građani podnosili prigovore na rad Gradske uprave u Leskovcu zbog vazduha

LESKOVAC

Više od 700 građana i građanki podnelo je prigovore na rad Gradske uprave grada Leskovca jer nije preduzela adekvatne mere i aktivnosti u cilju unapređenja kvaliteta vazduha, saopštilo je Udruženje građana “TIM 42”.

“Više od pet i po hiljada građana i građanki potpisalo je peticiju za uvođenje merenja koncentracije suspendovanih PM10 i PM2.5 čestica, ugljen monoksida i prizemnog ozona u Leskovcu kao i blagovremeno objavljivanje rezultata merenja kvaliteta vazduha u Leskovcu.

Ove aktivnosti su već donele neke prve rezultate – u Program kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji grada Leskovca za 2022. godinu uvedena su indikativna merenja PM čestica na teritoriji grada. Prvi put od kada se kvalitet vazduha meri u Leskovcu.

Iz Skupštine grada dobili smo obaveštenje da će se javna rasprava o ovom problemu održati u okviru rasprave o Planu razvoja grada. S obzirom da predstavnici organizacije učestvuju u procesu izrade ovog dokumenta, pratićemo ovaj proces i blagovremeno pozvati javnost da da svoje komentare i iznese svoje mišljenje o problemu ali i potencijalnim rešenjima za zagađenje koje godinama unazad narušava kvalitet vazduha u našem gradu.

U prethodnih šest meseci članovi i volonteri Tima 42 sproveli su niz aktivnosti koje su imale za cilj unapređenje prilično loše situacije u oblasti kvaliteta vazduha na teritoriji grada Leskovca. Kroz sprovođenje javnih događaja, informativne kampanje i pokretanja građanske inicijative, građanima i građankama Leskovca pružene su nedostajuće informacije, ali i edukacija i mogućnosti da se aktivno uključe u ovu inicijativu”, saopštio je “TIM 42”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare