Građani plaćaju skoro 30 miliona softverski paket za novi sajt grada, eMatičar i ePismonoša

LESKOVAC

Iz bužeta grada Leskovca, tj od novca svih građana, isplaćeno je beogradskoj firmi Inception 20.994.000 dinara “na ime izrade, instaliranja, održavanja softvera koji su bili potrebni radi bolje saradnje i komunikacije sa građanima, kao i radi efikasnijeg funkcionisanja Gradske uprave, kao i za obuku zaposlenih”.

“U pitanju je softver za novu informativnu, modernu, jednostavnu i efikasnu veb prezentaciju grada Leskovca, za android aplikaciju grada Leskovca koja je dostupna na platformi Google play i koja je povezana sa novom zvaničnom prezentacijom grada Leskovca.

Zatim, eMatičar, portal sa kog se može direktrno popuniti i proslediti obrazac zahteva za izdavanje izvoda i uverenja iz matičih knjiga i knjiga državljanja, kao i jedinstvena platforma ePismonoša koja će omogućiti kvalifikovanu elektronsku dostavu dokumentacije unutar Gradske uprave, kao i u komunikaciji Gradske uprave sa građanima i privredom”, navode se na sajtu grada.

Ova beogradska firma. čiji su vlasnici Aleksandar Makaj i Jovan Gruber, pokazuje značajno napredovanje u zaradi u poslednje tri godine koje se meri u više miliona dinara, bar prema onome što je objavljeno na internetu.

Povećanje broja zaposlenih ne meri baš taj trend povećanja zarade a i prosečne plate nisu baš bile svojstvene firmi koja ima ovako dobro poslovanje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare