Gradjani javljaju: Migranti svuda po Preševu, nema nikakve kontrole izlaska iz Centra

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PREŠEVO

Iako je u Srbiji proglašeno vanredno stanje i gradjanima se sugeriše da se ne kreću van svojih domova bez preke potrebe, zbog opasnosti od širenja korona virusa, sve ovo ne važi za migrante koji se nalaze u Centru za prihvat u Preševu , javljaju čitaoci JUGpressa iz ovog mesta.

Kažu da niko ne kontroliše njihovo kretanje ni u vreme kada je proglašeno vanredno stanje a nije sigurno ni koliko su pod zdravstvenim nadzorom.

U lokalnoj samoupravi je JUGpressu rečeno da je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije od nadležnih državnih organa zatraženo i da se migranti i ovaj centra stave pod kontrolu upravo zbog straha stanovnika ove opštine od korona virusa i opasnosti da neko od njih može biti zaražen ili prenosnik.

Centar za prihvat migranata u Preševu više meseci unazad radi po sistemu “otvorenog tipa” što znači da nema kontrole izlazaka migranata ali ni ozbiljnog zdravstvenog nadzora, kakav je bio u početku njegovog rada.

Čitaoci JUGpressa kažu i da migranti i dalje u Srbiju iz Makeodnije ulaze na ilegalnom prelazu kod Miratovca.

U pitanju je livada izmedju sela Lojane u Makedoniji i Miratovac u Srbiji na kojoj su pre nekoliko godina državni organi otvorili ilegalni prelaz koji mogu da koriste smao migranti ali ne i stanovnici Miratovca i Lojana koji moraju na zvanični državni prelaz iako ih dele samo dva kilometra .

U tom polju jer tada bio organizovan i prvi prihvatni kamp za migrante.

Zanimljivo je da migranti dobro znaju za taj ilegalni prelaz, koji i dalje koriste .

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека