Građani da pozovu beležnike za savet

BEOGRAD

Javni beležnici obeležiće osam godina od uspostavljanja javnobeležičkog sistema u Srbiji organizovanjem telefonskog savetovanja za građane u četvrtak, 15. septembra, od 11 do 14 sati, najavila je danas Javnobeležnička komora.

Komora je pozvala građane da se jave i postave pitanje uživo u razgovoru sa javnim beležnicima na telefonske brojeve 065/ 415 88 24, 065/415 88 25, 065/415 88 26.

Predsednik Javnobeležničke komore Srbije Srbislav Cvejić istakao je da očekuje veliki odziv građana i da je siguran da će uspeti da razreše neke nedoumice koje su prirodne s obzirom na to da je ta profesija u Srbiji uspostavljena pre svega osam godina.

Prema njegovim rečima, javni beležnici jesu zauzeli značajno mesto u pravnom sistemu i uspeli su da za kratko vreme ispune najvažnije zadatke postavljene pred njih, poput rasterećenja sudova i uvođenja kontrole u pravni promet.

“Jedan od ciljeva koji su nam izuzetno važni jeste da građani budu što bolje informisani o našoj delatnosti i načinu na koji doprinosimo jačanju pravne sigurnosti, što je značajno za svakog pojedinca i za naše društvo u celini“, istakao je Cvejić.

Komiora želi da doprinese opštoj informisanosti o ulozi javnih beležnika u pravnom sistemu, o nadležnostima u poslovima oko prometa nepokretnosti, overi potpisa i prepisa, overama punomoćja i opoziva punomoćja, javnobeležničkim zaveštanjima, načinu poveravanja ostavinskih postupaka beležnicima i svim drugim eventualnim dilemama vezanim za njihove nadležnosti.

Prve 94 kancelarije javnih beležnika u Srbiji otvorene su 1. septembra 2014. godine, a danas u Srbiji ima 227 javnobeležničkih kancelarija

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare