Gradi se prvi humanitarni parking u Nišu, tvrdi Sotirovski, pobuna stanara se ne pominje

NIŠ

Počeli su radovi na izgradnji humanitarnog parkinga na Bulevaru Nemanjića. Parking će imati oko 200 mesta, a otvaranje se očekuje u toku leta, istakla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je sa saradnicima obišla nekoliko lokacija u centralnoj gradskoj opštini Medijana kod parka Sveti Sava na kojima se ili već nešto gradi ili je u planu da se radi. Osim lokacije na kojoj će se nalaziti humanitarni parking ona je obišla i košarkaško igralište u Romanijskoj ulici koje se biti obnovljeno parama koje su Gradu ostale nakon organizacije Kupa „Radivoj Korać“. Sotirovski je i ovom prilikom naglasila da zajedno sa njom lokacije obilaze i direktori javnih preduzeća jer je to najbolji način da se upoznaju sa situacijom na terenu i radovima koji ih očekuju.    

Prema njenim rečima izgradnja parkinga će rešiti problem parkiranja u ovom delu grada i rasteretiti saobraćaj, ali isto tako pomoći deci koja boluju od različitih bolesti da dobiju neophodnu terapiju.

    “Humanitarni parking se uveliko radi i ja se nadam da će vrlo brzo biti završen kako bismo i sugrađanima koji žive ovde u okolini na Bulevaru Nemanjića, u Branka Krsmanovića i Romanijskoj omogućili da se parkiraju i taj problem reše, a istovremeno svi zajedno budemo humani i da taj novac umesto „Parking servisu“ ide dečici koja se leče od različitih bolesti”, kaže Sotirovski.

   Parkingom je predviđeno oko 200 mesta, a Marina Živulović Petrović, pomoćnica gradonačelnice za građevinarstvo kaže da se izgradnja finansira uglavnom iz donacija, a među donatorima se nalazi i JKP „Parking servis“ koje postavlja osvetljenje.

   „Površina parkinga je nekoliko hektara i osim parking mesta  na njemu će se nalaziti i odgovarajuće zalenilo, odnosno zelene površine. Parking će biti nasipan tucanikom koji će biti utaban. JKP „Parking servis“ će kontrolisati ulazak i izlazak vozila kao i naplatu parkiranja, a sredstva će biti usmerena u humanitarne svrhe“, kazala je Marina Živulović Petrović.

     Prema rečima gradonačelnice Sotirovski nastavlja se i izgradnja biciklističke staze do tržnog centra Stop šop.

    „Deo biciklističke staze koji sada počinjemo da radimo ići će od kružnog toka kod Sremske ulice, preko Trošarine do TC Stop Šop. Staza će ići levom stranom Bulevara, a radimo je u saradnji sa Udruženjem biciklista Grada Niša. Ideja je da se  prsten biciklističkih staza zatvori i da biciklisti mogu nesmetano da dođu do Stop šopa. Sa druge strane, od Panteleja je druga trasa biciklističke staze i one se spaju u jednu trasu koja ide ka Niškoj Banji“, objasnio je v.d. direktora Direkcije za izgradnju grada Zoran Prokić.

    Izgradnja ovog dela biciklističke staze biće završena za 60 kalendarskih dana a tada će biti zatvoren i biciklistički prsten.

    Tokom obilaska ovog dela grada gradonačelnica Niša je obišla i Info uslužni centar  JKP „Gorica“ koje se nalazi u parku Svetog Save.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare