Grad Vranje preuzima obaveze Apotekarske ustanove „Vranje“

VRANJE

Gradsko veće Vranja usvojilo je Izveštaj o radu Zdravstvene ustanove „Apoteka Vranje“ za 2018. godinu sa Finansijskim izveštajem poslovanja koji se prosleđuje gradskom parlamentu na razmatranje i usvajanje.

Članica Gradskog veća Zorica Jović na konferenciji za novinare je rekla da je na snagu stupila zakonska obaveza o preuzimanju zaostalih obaveza apotekarskih ustanova čiji su osnivači gradovi i opštine. 

„Grad Vranje je počeo sa rešavanjem ovog problema još 2017. godine, što znači da smo na izmaku rešavanja dugovanja „Apoteke Vranje“.  

To znači da je tadašnja odluka o preuzimanju obaveza i finansijsku pomoć ustanovi bila ispravna, za šta zasluge idu gradonačelniku Slobodanu Milenkoviću i rukovodstvu Apoteke“, rekla je većnica.

Ona je dodala da je zaostali iznos dugovanja još oko 44 miliona dinara, za koji je ranije potpisan ugovor o reprogramu, koji ističe 2021. godine.

Gradsko veće je usvojilo i Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi Vranje, koji je donet uz mišljenje reprezentativnog sindikata.

„To znači da se broj radnih mesta od 239  ne menja, već je samo izvršeno premeštanje iz jedne u drugu službu zbog potreba posla“, rekla je Jovićeva.

Prihvaćen je i Predlog odluke o dodeli sredstava za finasiranje i sufinansiranje projekata za realizaciju usluga socijalne zaštite.

,,Namenska sredstava  dodeljuju se Centru za razvoj lokalnih usluga i ovim sredstvima će se finansirati prihvatilište, sigurna kuća, dnevni boravak za decu sa invaliditetom, lični pratioci i briga o starima. Za ove namene izdvojena su sredstva u visini od 12 miliona dinara“, rekla je gradska većnica.

Usvojen je i Pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o uslovima, kriterijumima, načinu bodovanja i postupku za dodelu nagrada uspešnim studentima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare