Grad Vranje: Imenovanje trećeg pomoćnika gradonačelnika na čekanju!?

VRANJE

Izbor novog, trećeg pomoćnika gradonačelnika Vranja dr Slobodana Milenkovića umesto doskorašnjeg Nebojše Zupančića, koji je u ponedeljak trećeg juna podneo neopzivu ostavku, na čekanju je iz „strateško-taktičkih” razloga, javlja Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress izvor iz Gradske uprave.
Po njegovim rečima, „izvesno je da gradonačelnik neće žuriti sa imenovanjem novog pomoćnika za ekonomski razvoj i privatno preduzetništvo”!?
„Posle krajnje neprijatnog slučaja sa ostavkom Zupančića, čiji je odlazak sa funkcije pomoćnika Slobodana Milenkovića urušio do kraja i ono malo ugleda lokalne vlasti u Vranju, gradonačelnik će oprezno i pažljivo izabrati pomoćnika za ekonomski razvoj, primenom gušćeg sita za sve buduće kandidate za ovaj položaj”, tvrdi izvor iz Gradske uprave.
Izvor JUGpress-a napominje „da su postojećim kriterijumima za izbor pomoćnika gradonačelnika ekspresno pridodata još dva”.
„Prvi je apsolutni animozitet kandidata prema narkoticima i drugim problematičnim psihoaktivnim supstancama, dok je drugi, verovali ili ne, puno porodično opredeljenje budućeg pomoćnika bez afera vezanih za bračne preljube”, navodi izvor.
„Prvi dopunski kriterijum je posledica onoga što se dogodilo poslednjih nekoliko dana sa Zupančićem, to je jasno, međutim, najuže rukovodstvo Grada Vranja, poučeno iskustvom sa aferom ”tepana devojka”, čiji je akter takođe visoki gradski funkcioner kome je tada progledano kroz prste, odlučno je da stane na put devijantnim ponašanjima vodećih ličnosti gradske vlasti i time amortizuje izuzetno neugodne negativne efekte svih afera u Gradskoj upravi”, objašnjava izvor JUGpress-a.
Po njemu, na kraju, „u postupku imenovanja novog pomoćnika gradonačelnika za ekonomski razvoj prisutan je strah u javnosti da se ne ovaploti prepoznatljivi princip SNS kada se biraju funkcioneri umesto onih koji su nešto zgrešili”.
„To je „majstorstvo” stranačke mašinerije SNS da uvek izabere još gore ličnosti od prethodnih funkcionera, pa ipak, postoji nevelika nada da će u ovom slučaju, možda, odstupiti od principa da uvek bude gore i konačno mnogo lošeg zameniti manjim zlom, budući da je ovo sa Zupančićem otišlo predaleko i za (ne)ukus ove stranke”, umereni je.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Rodja
Rodja
5 dana pre

Bobe Mance ,isao je za 2000 na svaki miting.