Grad vatrogascima poklonio prikolicu za prevoz sanki

LESKOVAC

 

Vatrogasna jedinica iz Leskovca je danas obeležila  Dan protivpožarne zaštite i Dan jedinice.

Vatrogasci su za osnovce izveli pokazne vežbe, kako bi deca mogla da vide kako to vatrogasci rade na terenu i kako spašavaju ljudske živote u kritičnim situacijama.

„Vi ste uvek u službi građana. Prvi u najtežim i najopasnijim situacijama u kojima pored stručnosti i znanja pokazujete  i veliku hrabrost u spašavanju ljudskih života i imovine. Nažalost, uvek imate posla, naročito u letnjim mesecima kada se događa veliki broj požara na građevinskim objektima i u poljima.  Zato što pokazujete hrabrost i veliku odgovornost grad je ponosan na vas i pruža vam stalnu podršku kako biste imali što bolje uslove rada“, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Prethodnih godina grad je Vatroglasnoj jedinici Leskovac donirao ormane, pumpe za pranje vozila i opreme, kao i vatroglasne naprtnjače.

Ove godine Vatrogasna jedinica će na poklon dobiti prikolicu za prevoz motornih sanki za sneg, čija je vrednost oko 260.000 dinara. Ova prikolica olakšaće prilaze nepristupačnim delovima grada u lošim vremenskim uslovima, rekao je  Cvetanović.

Vatroglasna jedinica Leskovac broji 42 vatrogasca, dok ih je u okviru bataljona 81.

vatrogasci-3 vatrogasci-2 vatrogasci-1 vatrogasci-4

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare