Grad prva kuću za porodicu Karimanović

LESKOVAC

Porodica Monike Karimanović, devojčice koju je krajem 2019.godine oteo Ninislav Jovanović poznatiji kao Malčanski Berberin, dobiće od Grada kuću koja će zadovojiti sve uslove za konforno stanovanje, a što je najvažnije Monika će, koja je sada u osmom razredu, dobiti svoju sobu koju će urediti po svojoj želji, u kojoj će učiti, družiti se sa asvojim drugovima i drugaricama i graditi svoju budućnost. I njeni roditelji će u istoj kući nastaviti svoj svakidašnji život, u sada, kako i sami kažu i nadaju se mnogo boljim i konfornijim uslovima.                        

Porodicu Karimanović je obišla i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski donoseći im i lepu vest, da će uskoro početi dogradnja njihove porodične kuće u Suvom Dolu jer je to bila njihova želja. Gradonačelnica je dodala da će porodici Karimanović pomoći da reši i još neke probleme sa kojima se suočavaju u ovom trenutku. Inače, Grad je u ime porodice nedavno i legalizovao objekat u kome Karimanovići žive kako bi mogla da se uradi nadgradnja.

                       „Posle želje porodice Karimanović da su spremni da ostanu tu gde jesu, u porodičnoj kući u kojoj su do sada živeli, Grad je doneo odluku da se njihova kuća u Suvom Dolu dogradi. Pre toga kuća u kojoj su do sada živeli je legalizovana kako bi mogli da krenu i građevinski radovi. Operativa je spremna, za koju nedelju ćemo dobiti i građevinsku dozvolu kako bi radovi počeli. Mala Monika  će dobiti svoju sobu i da  u prostoru u kome je odrasla nastavi da živi, da završi osmi razred, a mi smo tu da joj pomognemo i na putu do srednje škole za koju se bude odlučila“, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

                     Dodala je da je sa porodicom  ,koja deli kuću sa rođacima, dogovoreno i odvajanje strujomera. EPS i Centar za socijalni rad će pomoći da i to bude završeno i da se plati.

                    U rešavanju svih problema oko  odvajanja strujomera pa i 

                       „Sve što smo se dogovarali sa gradonačelnicom početkom februara ispunjeno je i  prezavovoljan sam što se toga tiče.Uslovi u kojima smo da sada živeli nisu bili baš zadovoljavajući. Supruka i ja smo sa Monikom delili jednu sobu. Monika je sada u osmom razredu i potrebna joj je soba koja će biti samo njena. To do sada nije bilo moguće, a sada ćemo  dobiti mnogo bolje uslove za život“, kazao je Rober Karimanović, Monikin otac.

                       Gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski na kapiji je dočekala sama Monika. Sada nasmejena četrnaestogodišnjakinja koja se polako priprema i za upis u neku srednju školu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare