Grad pruža punu podršku Specijalnoj školi “Bubanj”

NIŠ

Sekretarijat za životnu sredinu grada Niša napravio je program ozelenjavanja i ulepšavanja školskog dvorišta Specijalne škole sa domom učenika „Bubanj”, kako bi se, pre svega učenicima te škole i korisnicima Doma, a potom i svoj ostaloj deci iz ovog dela grada, omogućio lepši i bolji ambijent za boravak, druženje i bavljenje sportskim aktivnostima.

Ovo j rečano danas prilikom posete zamenik gradonačelnika Niša Miloša Banđura i sekretarke Sekretarijata za obrazovanje Marina Kostić ovoj školi.

Specijalna škola sa domom učenika „Bubanj” jee osnovana za ostvarivanja obrazovnih i vaspitnih potreba dece i omladine oštećenog sluha, i koja poslednjih godina prerasta u Regionalni centar podrške deci sa različitim teškoćama u razvoju.

U školi se, trenutno, prema rečima vršioca dužnosti direktora Gorana Labovića, obrazuje više od 170  dece različitog uzrasta, dok Dom pruža uslugu celodnevnog boravka i stanovanja za oko  50  dece iz Niša ali i čitavog regiona južne i istočne Srbije.

Direktor Labović kaže da škola radi u zadovoljavajućim uslovima, ali da su i potrebe i dalje velike, s obzirom na specifične potrebe učenika i štićenika za najnovijim didaktičkim sredstvima i posebnom opremom za kabinete, kako bi im se omogućilo što kvalitetnije obrazovanje i vaspitanje.

Zamenik gradonačelnika Miloš Banđur je poručio, u razgovoru sa direktorom Labovićem i kolektivom Škole, da je Bubanj jedna od najvažnijih obrazovnih institucija na teritoriji Niša i da je Grad u obavezi da ovoj školi posveti čak i veću pažnju nego drugim školskim ustanovama. Zbog toga će, u pripremi Budžetskih planova za narednu kalendarsku godinu nadležni Sekretarijati morati da sagledaju u što većoj meri potrebe Specijalne škole Bubanj, rekao je zamenik gradonačelnika.

”Grad ima najbolju moguću volju da ovoj školi pomogne da sve svoje programske zadatke i ciljeve ostvari u što većoj meri onako kako je planirano”, rekao je Banđur. On je dodao i da je neophodno školu i prostor koji je okružuje otvoriti i približiti lokalnoj zajednici, pre svega kroz omogućavanje korišćenja sportskih terena u školskom dvorištu i za decu  i omogućiti veću inkluziju i povezanost učenika i štićenika Škole Bubanj sa decom iz lokalne zajednice, kao što je i bila praksa u ranijem periodu.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare