Grad pomogao javni gradski prevoz

NIŠ

Građani Niša su u ovoj godini dobili novi, kvalitetniji javni gradski prevoz sa novim vozilima koja su niskopodna i klimatizovana, uveden je i veći broj   polazaka kao i veći broj linija tako da smo zadovoljni  što se tiče tog dela posla, kaže Milan Milić, direktor Direkcije za javni gradski prevoz Niš.

‚‚Situacija u drugoj polovini godine je dosta uticala na to da se poremeti celokupan život što je u mnogome uticalo i na javni gradski prevoz i naš rad. Broj putnika je smanjen, javni prevoz se odvijao otežano i to je obeleželo ovu godinu‚‚- kazao je Milić.

 Dodaje da je poslovanje Direkcije stabilno, ali smanjen broj putnika je značio i manje para u kasi iz koje se plaća prevoz.

                 ‚‚Grad je morao da izdvoji dodatna sredstva kako bi prevoznicima platio i namirio dugovanja za obavljen prevoz. Sada je sve to stabilno, građani to nisu ni osetili, saobraćaj se odvija u kontinuitetu, zadržali smo veći broj polazaka čak i u ovom vremenu kako bi građani mogli da ispoštuju predviđene epidemiološke mere. Tako planiramo da radimo i u narednoj godini‚‚- kazao je Milić.

                Za iduću godinu su planirane i neke novine.

                ‚‚Aktiviraćemo aplikaciju koja će vršiti najavu dolaska vozila u realnom vremenu na stajalištima, a druga novina je  uvođenje elektronskih kartica koje će omogućiti bezkontaktnu kupovinu pojedinačnih karata u vozilu kod vozača. Na taj način se smanjuje razmenjivanje novca i prenos virusa, ali i   problemi koji nastaju kada kondukter nema sitan novac koji bi vratio putniku‚‚- dodaje Milić.

               Uvođenje novina zavisi od epidemiološke situacije, ali  je u planu da one zažive od aprila iduće godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare