Grad plaća Kip lajtu isti iznos za ulično osvetljenje i ako isključi svetiljke

LESKOVAC

Iz gradskog budžeta će privatnoj firmi Kip lajt biti plaćano isti iznos i ako, kao mera štednje , bude isključena svaka treća ulična sijalica.

Ovo je danas rečeno na sednici Gradskog veća.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je rekao da je ugovor sačinjen na takav način jer u trenutku njegovog zaključenja niko nije znao da će se desiti ovakva situacija.

A kako su odbornici vladajuće većine odlučili da usvoje predlog ovog ugovora o javno-privatnom partnerstvu, iako je nekoliko odbornika tadašnje opozicije ukazivalo na čitav niz činjenica koje su bile protiv ovakve odluke , čitajte na linkovima u nastavku.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mile
Mile
1 godina pre

U selima se svetiljke “normalno” nalaze na svakoj drugoj banderi, tako da ne vidim kako bi isključili svaku treću. Znači, tamo se i tako štedelo. Posle zamene svetiljki, osvetljenost je drastično smanjena. U gradu je druga priča, ipak se vidi puno bolje, pa da vidimo kako će biti kad radi svaki drugi lampion.

Cirkus kadrovi
Cirkus kadrovi
1 godina pre

Znaju pametni, iskusni, OBRAZovani. A njegove starlete i mecke, poluobrazovani direktori, neiskusni, nestrucni a DRCNI ZA FOTELJU oni tesko da znaju da mu kazu. Spao je na ono kakav je on. Povrsan, ne strucan, neiskusan. Bilduje poziciju ulagivanjem idolopoklonika za radna mesta i nezasluzene funkcije pa sebe ubedio da nesto on zna, al ko je mogao da predvidi. Svuda u svetu i pre krize stede. U polumraku su parkovi, ulice. Al on druge stvari broji u inostranstvu. U direkciji ima strucnjake. A sad ima i u NSZ.

Desni half
Desni half
1 godina pre

Što bi onda isključivali “svaku treću svetiljku”.
p.s. Ionako ne osvetljavaju kao predhodno. Primećujem na više mesta u gradu da su vraćene stare ulične svetiljke, pa bih zamolio novinare Jugpresa da nama, običnim građanima, koji nemamo veze po direkciji i javnim preduzećima, a nismo ni zaslužni članovi i učesnici SNS ekskurzija, pribavi informacije na koji način da u svojim mračnim ulicama vrati predhodnu uličnu rasvetu (prevashodno zbog bezbednosti).

Lenjom narodu, losa vlast doveka
Lenjom narodu, losa vlast doveka
1 godina pre
Odgovori  Desni half

Novinar moze puno, pardon mnogo. Ali, ulwnjili ste se vi gradjani. Ako pohedincu smeta, nista necete postici. A sto vas 100 iz ulice ne pokusa da se sastavi? Nije valjda da ne govorite s komsijom zbog parkiranja na vasem mestu? Okupute se uvece i pozovite novibare u svoju ulicu. Jel to tesko? Izaberite jednog, posto niste sns, da procita zahteve. Vratiti stari sistem, pojacati svetlost, smanjiti troskove, nesyo napisite. Nije novinar zafuzen da ispuni vase zelje kod vlasti. On moze da podrzi grafjane tako sto ce da objavljuje. Vlast je vas izvrsilac. Bi grafjani sye posl9davci. U cemu je obda probkem? Nece vlast da vas slusa? Ima narodna stara izreka. Dok dete ne zaplace, majka ga ne uxima u ruke. Izadjite u svoju mracnu ulicu i iskazote nezadovoljstvo. Lenjom narodu, losa vlast doveka