Grad odustaje od izgradnje druge faze pijace

LESKOVAC

Na današnjoj, 39. sednici Gradskog veća usvojen je izmena i dopuna plana javnih nabavki.

Kako je obrazložio  šef odeljenja za javne nabavke Zoran Novaković  Odeljenje za društvene  delatnosti  je „stavilo zahtev“  da se u javne nabavke uvrsti i organizovanje ekskurzija za najbolje učenike vrednost  a vrednost je 2,5 miliona bez PDV.

Druga nabavka je poseta mladih  privrednika Leskovca grčko-srpkoj komori u Solunu čija je vrednost 500.000 dinara bez PDV

Odeljenje za komunalno-srambene poslove predložilo da se odustane od izgradnji druge faze pijace u Leskovcu, za šta je bilo planirano 12,5 miliona dinara a da se  poveća vrednost javne nabavke za izgradnjuu fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Vožd  Karadjordje „ za 12,1%,  sa planiranih  14.166.666 na 15.882.045 dinara.

Svi ovi iznosi su bez PDV.

Novaković nije obrazložio zašto se povećava vrednost ovih radova.

U planu javnih nabavki se dodaju i one za izgradnju saobraćajnice  u Zloćudovu  u vrednosti od 4,7 miliona pez PDV, u ulici Murka Gorčića u Bratmilovcu , procenjena vrednost  8.981.500 dinara, takodje bez PDV.

 

Planirano je i uredjenje prostora oko  mesne zajednice Ančiki sa 901 hiljada dinara, bez PDV, kao i  radovi na drugoj fazi izgradnje  zdravstveno-administrtivnog  centra u toj mesnoj zajednici, za šta je predvidjeno  6.201.287 dinara.
Naravno, bez PDV.

U planu javnih nabavki naći će se i druga faza Izgradnje dela  vodovoda Sejanica-Kovačeva bara, čija je vrednost 20.113.297 dinara, bez PDV.

Za rušenje objekta na delu planiranog proširenja Bulevara Nikole Pašića  čija je procenjena vrednost  4.166.666 dinara, bez PDV.

A za praznično ukrašavanje grada planirano je 833.333 dinara, bez PDV.

Sve ove predloge članovi Gradskog veća su usvojili bez diskusije i jednoglasno.

 

Na ovoj sednici Gradskog veća su usvojeni i predlozi koji se tiču rada komunalne policije, kao i radnog vremena ugostiteljskih objekata i lokala zabavnog karakteta. Odlučeno je da se iz budžeta

Fonda za razvoj poljoprivrede milion dinara koristi za organizovanje prigodnih manifestacija.

Gradski većnici su usvojili odluku  o otudjenju, davanju u zakup i pribavljanju u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini kao i o sprovodjenuu javnog konkursa za imenovanje direktora JP “Dom”.  A na čelu komisije za sprovodjenje javnog konkursa za izbor direkora javnih I javno-komunalnih preduzeća čiji je osnivač grad Leskovac više neće biti Žikica Stojanović. Umesto njega imenovana je Jelena Kocić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare