Grad Niš kupio parcelu od vojske za zgradu Narodnog muzeja

NIŠ

 Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski se nedavno u Gradskoj kući srela i razgovarala sa  potpredsednikom Vlade i ministrom odbrane Milošem Vučevićem o kapitalnim projektima koje finansijski podržava Vlada, otkupu parcela koje su u vlasništvu Ministarstva odbrane ili Vojske Srbije, izgradnji putne i komunalne infrastrukture, saradnji Grada i Ministarstva odbrane.

    Ona je potpredsednika Vlade i ministra odbrane upoznala sa infrastrukturnim projektima koje Grad realizuje, posebno istakavši razvoj i širenje Niša, ulaganje u putnu, kanalizacionu i vodovodnu mrežu i zahvalila na podršci u realizaciji ugovora za kupovinu parcele u ulici Marka Oreškovića, gde će, na mestu nekadašnjeg vojnog objekta biti izgrađena zgrada Narodnog muzeja u Nišu.

    „Do sada su pritužbe naših sugrađana išle u tom pravcu da kažu da Grad samo prodaje a ništa ne kupuje. Posle  kupovine domova kulture u Gornjem Matejevcu i Knez Selu koje ćamo na proleće da počenemo da sređujemo, kupili smo i parcelu koja se nalazi u centru grada kod Centra za socijalni rad. To je vojna parcela i kupili smo  je od Vojske a u planu je da tu napravimo zgradu Narodnog mujzeja“, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

    Prvi koraci su,kako je naglasila, već napravljeni.

   „Grad zaslužuje da ima odgovarajuću zgradu muzeja jer sve  ono blago koje je godinama sakriveno od očiju javnosti tako možemo da pokažemo ne samo posetiocima, već pre svega građanima Niša“, zaključila je Sotirovski.

   Ovim će biti rešen višedecenijski problem nedostatka prostora za bogato nasleđe Niša, a kada Narodni muzej dobije svoj prostor to će biti važno ne samo za grad, već za čitav region, istakla je gradonačelnica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare