Čelnici grada Niša najavili početak građevinske sezone

NIŠ

Građevinska sezona počinje sa prvim lepim danima, a već u ponedeljak, 20.februara mašine Direkcije za izgradnju grada naći će se u ulici Danteovoj. Asfaltiranjem ove ulice počinje uređenje deset ulica u pet niških opština koje će dobiti asfalt.

                      „Iskoristićemo prve lepe dane da započnemo asfaltiranje ulica. Radi se o ulicama na koje su nam pažnju skrenuli građani tokom organizovanih prijema za njih. Asfaltna baza je počela sa radom, finansijska sredstva su obezbeđena a svi očekujemo da ova građevinska sezona bude uspešnija od prošlogodišnje“, rekao je Zoran Prokić, v.d. direktora Direkcije za izgradnju Grada.

                        Dodao je da će i ove godine sve gradske opštine biti podjednako zastupljenje kada su u pitanju radovi na saobraćajnoj infrastrukturi, a da su ulice koje će dobiti asfalt određene na osnovu zahteva građana i prioriteta.  Geteova ulica, koja je nalazi u naselju Donja Vrežena, značajna za opštinu Pantelej, i prva dobiti asfalt u ovoj godini.

                       „Sve opštine podjednako zastupam kada se radi o izhgradnji, rekonstrukciji i održavanju putne mreže“, naglasio je Prokić.

                        Na ovaj način se nastavlja praksa koja je i do sada primenjivana. Prioriteti za asfaltiranje ulice biće odreženi na osnovu zahteva građana. Oni će svoje predloge ostavljati opštinama na čijim se teritorijama nalaze, a ove Gradu. Predloge će gražani moći da saopšte i u vreme prijema za građane koji se organizuju u Gradskoj kući, a potom će se raditi prioritet. Pri tome će se voditi računa da sve gradske opštine budu ravnomerno zastupljene kada je u pitanju rekonstrukcija putne infrastrukture.

                       Da bi se mašine našle u nekoj od ulica potrebno da budu ispunjeni i doređeni zakonski uslovi, a prvi je da su rešeni pravno-imovinski odnosi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare