I grad Niš dobio sertifikat

NIŠ

Gradu Nišu dodeljen je sertifikat za uspešno usvajanje Paketa podrške za unapređenje funkcije upravljanja ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi. U ime Grada Niša sertifikat je primila v.d. zamenika načelnika Gradske uprave Katarina Mitrovski na završnoj konferenciji projekta “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi” u Beogradu. Ovaj projekat, koji je sproveden uz finansijsku podršku Saveta Evrope i Evropske unije, implementirao je Savet Evrope u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština.


Opšti cilj projekta je poboljšanje delotvornosti i administrativnih kapaciteta jedinica lokalne samouprave kroz uspostavljanje profesionalnog sistema obuke i unapređenja funkcije upravljanja ljudskim resursima radi većeg stepena efikasnosti i zadovoljstva građanja radom lokalnih samouprava.

Imajući u vidu da je reforma javne uprave usmerena na povećanje stepena efikasnosti javne uprave i zadovoljstva građana radom lokalnih samouprava, ovaj projekat je uspostavio okvir za sistematizovano i efikasno upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj administraciji.
U okviru projekta održane su obuke i e-obuke iz oblasti stručnog usavršavanja i upravljanja ljudskim resursima, izrađeno je više od 30 modela akata za efikasniju i kvalitetniju primenu u praksi i pružena je konsultanstka podrška prilikom uspostavljanja funkcija upravljanja ljudskim resursima u lokalnim samoupravama.

Motiv Grada Niša za učešće u ovom projektu je tendencija da postane dobra uprava po meri građana, koja je orijentisana na pružanje brzih i efikasnih usluga. Takođe, promene u regulativama nalažu unapređenje rada lokalnih samouprava u domenu upravljanja ljudskim resursima. Grad Niš je jedna od 20 pilot jedinica lokalnih samouprava koje su učestvovale u ovom projektu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare