GRAD NE ZABORAVLJA OBAVEZE PREMA PROSVETARIMA

LESKOVAC

Do kraja marta iz gradske kase biće izdvojeno deset miliona dinara za isplatu  jubilarnih nagrada za 2015. godinu zaposlenima u prosveti, rekao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović

On je , povodom početka školske godine u skupštinskoj sali održao  sastanak , zajedno sa  načelnicom  Gradske uprave za društvene delatnosti Suzanom Stanković  Ilić,  sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada.

U radnom delu sastanka učestvovali su i direktor Agencije za lokalni ekonomski razvoj Bojan Tojaga, kao i načelnik Gradske uprave za finansije Dalibor Tričković.

„Nismo zaboravili ni na svoju obavezu da isplatimo putne troškove prosvetnim radnicima, dodao je Cvetković, ova obaveza je samo odložena zbog slabijeg priliva sredstava u budžetu tokom januara. Do kraja aprila tekuće godine biće isplaćeni putni troškovi za septembar, oktobar, novembar i decembar 2015. godine. Na taj način, a u okviru svojih ingerencija, želimo da damo doprinos poboljšanju materijalnog položaja prosvetara“, rekao je Cvetanović.

Tokom 2013, 2014, i 2015. godine izdvojeno je  31 milion dinara za jubilarne nagrade i 30 miliona  za isplatu naknada za prevoz, dodao je .

 

Video prezentacijom Cvetanović se detaljno osvrnuo na sve ono što lokalna samouprava čini za obezbeđivanje boljih uslova za boravak dece u školama, kao i na to koliko je novca u prethodne tri godine uloženo u cilju obnove školskih zgrada, poboljšanja energetske efikasnost i opremanja sportskih terena za igru i druženje dece.

Usvojenim budžetom za 2016. godinu za predškolsko, osnovno, srednje obrazovanje i Centar za stručno usavršavanje izdvojeno je 453 miliona dinara, 23 miliona više u odnosu na 2015. godinu.

„U prethodne tri godine realizovali smo stotinak projektata. To svakako nije bilo lako, ako se ima u vidu da smo prilikom preuzimanja odgovornosti krajem 2012. godine zatekli nezavidnu situaciju. Dugovanja prema indirektnim korisnicima iz nadležnosti Gradske uprave za društvene delatnosti iznosila su  309 miliona dinara, a samo u oblasti obrazovanja 208,4 miliona dinara. Dug prema „Toplani“ iznosio je 102 miliona dinara, prema Elektodistribuciji 37 miliona, prema ostalim komunalnim preduzećima 20 miliona, dugovalo se 10 miliona za prevoz učenika i zaposlenih, 14 miliona je iznosio dug Bolnice za grejanje Medicinske škole, blokade računa, po raznim osnovama, i ostale neizmirene obaveze iznosile su 19 miliona dinara.

„Za vreme rukovođenja gradom od strane prethodnog lokalnog rukovodstva na čelu sa Demokratskom strankom i Slobodanom Kocićem kao gradonačelnikom, Gradska Uprava za društvene delatnosti je bila izopštena, tako što se celokupni investicioni proces odvijao između tadašnjeg gradonačelnika, Direkcije za urbanizam i izgradnju i izvođača radova, bez učešća nadležne Uprave i škola u kojima su se izvodili radovi“, rekao je Cvetanović.

 

 

.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare