Grad izmiruje obaveze prema EPS-u, zauzvrat očekuje stabilizovanje isporuke električne energije

LESKOVAC

Iz Uprave Grada Leskovca poručuju da se obaveze koje ima leskovačka samouprava prema EPS-u redovno izmiruju, a da je iz budžeta grada Leskovca isplaćeno 3.263.759 dinara u okviru redovnih troškova, a na ime utrošene električne energije. Poručuju i da Grad Leskovac redovno i bez kašnjenja izmiruje sve obaveze prema EPS-u, kao i sve obaveze u svojoj nadležnosti, sve što dospeva u Centralnom registru faktura, obaveze prema ustanovama, preduzećima, zaposlenima, te podsećaju da je decembra 2022. godine isplaćena je 60. i ujedno poslednja rata reprograma sa EPS-om potpisanim u cilju namirenja dugovanja nastalog zbog neisplaćenih računa za struju i uličnu rasvetu. Dug u ukupnom iznosu od 192 miliona dinara (što iznosi oko milion i 600 hiljada evra) datira iz perioda pre 2012. godine, odnosno prethodnog rukovodstva grada.

Kaži i da, imajući u vidu da je grad izmirio sva dugovanja prema EPS-u i da redovno izmiruje i mesečne račune, nameće se obaveza ovog preduzeća da stabilizuje isporuku električne energije. Najavljeni i redovni remonti, kao i nenajavljen prestanak snabdevanja ekletričnom energijom, sve su češći u našem gradu, što remeti redovno funkcionisanje građana, privrede i čitave zajednice. (kraj) IS(/SA

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ivanko
Ivanko
8 meseca pre

Mogli bi i ulično osvetljenje da uključe od stare stočne pijace pa nadole i po naseljima, da ga koristimo kad ga već plaćamo.