GRAD FINANSIJSKI PODRŽAO 26 PROJEKATA IZ OBLASTI SOCIJALNE ZAŠTITE

LESKOVAC

U svečanoj sali Skupštine grada danas su  potpisani i podeljeni ugovori organizacijama i udruženjima čiji su projekti prošli na konkurs za finansiranje i sufinasiranje projekata u oblasti socijane zaštite. Na osnovu sprovedenog konkursa sufinasiraće se realizacija 26 projekata u ovoj oblasti, za šta je iz gradske kase odvojen 21 milion dinara.

“Naš cilj je da uspostavimo efikasan sistem socijalne tzaštite koji će odgovarti na potrebe svih građana i koji će podržavati ranjive pojedince i grupe kojima je potrebna pomoć države i društva. To je jedan od razloga zbog koga ćemo finansirati celokupan sistem socijane zaštite, i iz gradske kase smo u 2016. godini  izdvojili 116 miliona dinara, što je za 30 miliona dinara više nego u prošloj godini. Ove godine povećali smo izdavanje kada je reč o sufinansiranju projekata u oblasti socijalne zaštite. U prethodnoj godini za ovu namenu opredeljeno je 18 miliona dinara, a ove godine 35 miliona dinara, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran cvetanović prilikom potpisivanja i podele ugovora.

On je naglasio da je komisija prilikom odlučivanja u izboru projekata koji će biti sufinansirani iz budžeta grada prvensveno imala u vidu doprinos svakog pojedinačnog predloga projekata poboljšanju i unapređenju položaja osetljivih grupa kroz podsticaj ostvarivanja pojedinih usluga socijalne zaštite.

Inače, na konkurs je pristiglo 26 projekata, koliko je i odobreno, a njihova ukupna potraživanja bila 27 miliona.

Leskovac ugovori socijala 1

Svetislav Marjanović, predsednik Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom, zahvalio se lokalnoj samoupravi što preko projektnog finansiranja podržava nevladin sekotor, naročito specifičnu grupu organizacija osoba sa invaliditetom. On je podržao to što svaku odluku komsije prati ugovor, jer se time obavezuje lokalna samouprava da opredeljena sredstva sigurno prenese organizacijama, dok se kod njih stara obaveza da realizuju svoje projekte.

Inače, najniži iznos sredstava po ovom konkursu dobili su Antikrizni centar, Udruženje invalida rada i  invalidskih penzionera grada Leskovca i udruženje Žene za mir, po 100.000 dinara, dok je najveći iznos od  sedam miliona dinara dobilo Udruženje penzionera grada Leskovca za projekat „Unapređenje socio ekonomskog statusa penzionera sa niskim primanjima“.

Ovom prilikom gradonačelnik Cvetanović je potencirao da odluku o sufinansiranju projeketa i visini sredstava koja se za to opredeljuju po projektima u oblasti socijane zaštite, sporta i kulture, donosi isključivo komisija, a nikako ne sam gradonačelnik.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare