Grad daje komori 400.000 dinara za spržu

LESKOVAC

Gradsko veće je danas usvojilo predlog odluke kojom se Domu zdravlja u Leskovcu dodeljuju sredstva u iznosu od 3 miliona 221 hiljada 267 dinara na ime neisplaćenih plata, zaključno sa 30. septebmbrom tekuće godine, za zaposlene za koje se sredstva za ovu namenu obezbeđuju u dužetu grada Leskovca.

Regionalnoj privrednoj komori Leskovac odobreno je 400.000 dinara za realizaciju aktivnosti na sertifikaciji i zaštiti „Leskovačke srže“.

Udruženju za zaštitu i odgoj ptica „Štiglić“ za organizaciju izložbe „Izložba prica Leskovac 2016“ odobreno je 55.000 dinara, Maji Smiljković iz Leskovca, predstavnici Srbije na ovogodišnjem takmičenju Mis Unuverziteta, za učestvovanje na internacionalnom takmičenju iz gradske kase odobreno je 900 evra, dok je 364.000 dinara odobreno za organizovanje i sprovođenje stručnog ispita za dobijanje licence radnika obezbeđenja Gradske uprave za opšte poslove.

Na ovoj sednici, pored nekoliko tačaka koji se odnose na imovinsko-pravne odnose i otuđenja građevinskog zemljišta i nepokretnosti iz javne svojine, doneta je i odluka o razrešenju sekretara Gradskog veća i o njenom raspoređivanju na drugo radno mesto, u skladu sa stručnim kvalifikacijama. Naime, Nataša Jovanović Mladenović nadalje će biti raspoređena u Gradskoj upravi za poslove Skupštine i Gradskog veća sa zaradom znatno manjom, za radno mesto, a ne za funkciju, što je u skladu sa Zakonom o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru, a u cilju odgovornog fiskalnog upravljanja. Na ovaj način ostavriće se ušteda saredstava budžeta grada namenjenih za zarade zaposlenih, obrazložio je ovu odluku gradonačelnik grada Leskovca Goran Cvetanović.

Na devetoj sednici potvrđena je odluka nadzornog odbora JP „Dom“ o produženju ugovora o korišćenju poslovnog prostora u Leskovcu u narednih šest godina udruženju mentalno nedovoljno razvijenih osoba „Duga

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare