Gosti opštine Medijana italijanski strip autori

NIŠ

 

Danas je u Gradskoj opštini Medijana održan prijem za učesnike Četvrtog Međunarodnog festivala stripa „Medijana Nifesta 2017“.

Vrlo smo zahvalni Gradskoj opštini Medijana na podršci koju nam je pružila , jer je ona nemerljiva. Volimo mi i druge gradove, ali se ovde osećamo ne kao gosti, već kao domaćini, i to se ne može uporediti ni sa čim – rekli su između ostalog učesnici a za koje je u ovoj opštini priređen prijem.

“Rukovodstvo na čijem sam ja čelu nastaviće da pruža podršku ovoj kulturnoj manifestaciji, jer je potrebna našem gradu. Nije mala stvar imati ovako važne goste. Nadam da će vaše prisustvo u narednih nekoliko dana u Nišu i naša podrška Festivalu stripa podstaći i druge ljude da krenu našim putem, što će dati novi kvalitet razvoju kulturnog života među novim generacijama – rekao je Krstić pozdravljajući goste”, rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Milan Krstić.

U ime učesnika ovogodišnjeg Niškog strip festivala obratio se Zoran Stefanović, jedan od najpoznatijih promotera stripa u zemlji i inostranstvu.

“Mislim da je ovo jedna od najvažnijih i najkvalitetnijih kulturnih manifestacija trenutno u Srbiji. Niški strip festival je po profilu sadržaja, među istovetnim manifestacijama apsolutno na prvom mestu – dodao je Stefanović i dodao: – Svi mi ovde nismo samo crtači strip junaka, već se bavimo i drugim važnim poslovima u životu, a što daje kvalitet našem stvaralaštvu i u ovoj oblasti, naglasio je Stefanović.

Ekskluzivni gosti prijema bili su Marčelo Manđantini i Danijele Kaluri italijanski strip autori, crtači Dilana Doga i Zagora.

“Prvi put sam u ne samo u Nišu već i u Srbiji. Mada Festival tek sledi prvi utisci o Nišu, ljudima i prijemu na koji smo naišli u vašoj opštini su mi sjajni”,  rekao je Kaluri.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare