Goraždevac: Sramota je da koriste parastos za političku promociju

GORAŽDEVAC

(Radio Goraždevac)

Spasoje Dakić, brat od strica ubijenog Pantelije, izjavio je danas nakon službe povodom četrnaest godina od ubistva na Bistrici, da je žalosno što političari dođu na parastos u Goraždevcu samo da se slikaju.

On je novinarima rekao da porodice stradalih i ranjenih na Bistrici niko i nikada ne obilazi. Kako ističe, barem da pita kako su.

“Žalosno je što se ovaj dan iskorišćava za promociju politike. Sramota je, četrnaest godina nema ništa od otkrića ubistva. Ko je ubio pokojnog Panta i Ivana. Četrnaest godina se ništa ne radi. Sramota. Svake godine dođu, obećavaju na njihovim grobovima šta će da urade i ništa svake godine”, kazao je kroz plač Spasoje Dakić.

Naglasio da predstavnici Srba na Kosovu ni na koji način ne pomažu da se istraga nastavi kako bi se pronašli počinioci ovog zločina.

“Od kada se obustavila istraga dal su poslali neku poruku, dal su poslali neko pismo porodici? Dal su se obratili onima koji su bili zaduženi za tu istragu? Nijednom, nijednom. Gde su im ti dokazi? Sramota”, kaže brat ubijenog Pantelije Dakića.

Parastosu ubijenih Pantelije Dakića i Ivana Jovovića prisustvovao je Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, poslanici Srpske liste u Skupštini Kosova Slavko Simić i Igor Simić, predsednik te liste Goran Rakić i direktor Kancelarije za zajednice u vladi Kosova Ivan Tomić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare