Goran Jović u konzulatu u Solunu

LESKOVAC

Direktor PKS – RPK Jablaničkog i Pčinjskog okruga i počasni predstavnik PKS, Goran Jović, posetio je Generalni konzulat Srbije u Solunu i u razgovoru sa našim konzulom gospođom Jasminom Milačić razgovarao je o nastavku saradnje PKS i Grčkih privrednika i institucija. Dogovoren je sastanak sa predstavnicima Uprave Solunske luke o benefitima za naše privrednike u ovoj velikoj i nama značajnoj luci. Sastanak bi trebalo da bude već u februaru mesecu, saopšteno je iz Regionalne privrtedne komore za Jablanički i Pčinjski okrug.

“Održan je i sastanak sa predstavnicima opština u Solunu kao i sa predsednicom Udruženje inžinjera Severne Grčke gospođom Mariom Manukom koja je inače kanditat za predsednika jedne od najvećih opština u Solunu Koredeljou (120.000 stanovnika). Već početkom februara 2023. godine dogovorena je i poseta predsednika PK Florina, gospodina Savasa, PKS – RPK u Leskovcu.

Regije Kavala i Tasos uputile su poziv direktoru Goranu Joviću da 5. februara bude gost na svečanosti „sečenja kolača“ koji svake godine organizuju stanovnici ove regije i gde je gost ministar odbrane Grčke gospodin Panajotopulos.

On je, inače, prijatelj Srbije a i direktora PKS – RPK Jablaničkog i Pčinjskog okruga Gorana Jovića, kome je pre 4 godine uručena ikona Bogorodice u znak zahvalnosti za jačanje veza između Grka i Srba”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare