GORAN CVETANOVIĆ: OPOZICIJA SE PROBUDILA

LESKOVAC

Odbacujući sugestije da je nedostatak Programa razvoja što se oslanja na prethodnu Strategiju razvoja, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je naglasio da je to nasleđe od koga se ne može pobeći.
On se zahvalio opoziciji „što se probudila“ budući da je argumentovano i aktivno učestvovala u raspravi.
U diskusiji koja je trajala više od dva sata, Cvetanović je rekao da se lokalna vlast u protekle tri godine ponašala odgovorno u svim oblastima, uz nabrajanja svega što je urađeno, posebno poslednjih meseci. Skupštinsku govornicu gradonačelnik Cvetanović je iskoristio da odgovori na napade koje su opozicione stranke iznosile protiv lokalne vlasti i SNS-a na pres konferencijama.
Cvetanović ovom prilikom nije napadao samo opoziciju, već i kadvore iz redova svoje stranke.
Na to što se direktor GAS-a Gojko Veličković „pohvalio“ da ovo preduzeće pozitivno posluje, Cvetanović je odgovorio da će se to tek proveriti, i da će o tome zadnju reč dati državni revizori, koji će posetiti i ovo preduzeće.
„Videćemo da li su na radovima na autobuskoj stanici ponovo angažovane firme Gojka Veličkovića“, dodao je on.
Kao primer da lokalna vlast ne vodi računa isključivo o stanačkoj pripadnosti, već o kvalitetu, Cvetanović je naveo Školu stipa, koja je nedavno dobila prostorije, iako njen osnivač Marko Stojanović, kako je rekao gradonačelnik, „ne pripada njegovoj opciji“.
Drugi primer da stranačka pripadnost nije dominantna je dodela oktobarskih nagrada, koje su dobili stručnjaci, naučnici i mladi talenti, dok su neki stranački kadrovi (poput direktora LKC-a, koji je hteo da se kandiduje, iako je „tri godine v.d direktor“, ili načelnika Ginekologije, koji je smatrao da je zaslužuje ovo najveće priznanje grada).
Goran Cvetanović je opširno govorio o tome ko je koliko zaposlio radnika i demantovao tvrdnje demokrata da su oni zaposlili 4.000 ljudi, uz iznošenje preciznih podataka koliko je ljudi došlo do posla „u vreme demokrata“ a koliko u poslednje tri godine.
Komentarisao je zahtev za formiranje gradskih opština, rušenje zgrade „Bagat“ i druge aktuelne teme.
Kritički se osvrnuo i na rad lokalnih medija, uz konstataciju da jedino RTS prenosi pozitivne stvari koje se dešavaju u gradu, odnosno da jedino javni sevris izveštava realno.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Drug Crni
Drug Crni
8 godine pre

Kako da ne RTS. Da nije nekih lokalnih medija, kao Jugpress, nikakvu objektivnu informaciju ne bi dobili o tome sta se dogadja u Leskovac i kakve se sve prljave rabota kriju iza dogadjanja.