Goran Cvetanović izabran za gradonačelnika

LESKOVAC

Popodnevni I večernji deo konstitutivne sednice Skupštine grada Leskovca obeležila je višesatna diskusija odborničke grupe SDS , sada već izabranog gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića.
U diskusiju su se uključivali odbornici DS kao I odbornici sa liste SNS.
Cvetanović je, izmedju ostalog, predložio formiranje anketnog odbora koji će ispitati dozvolu za odlaganje opasnog medicinkog otpada na deponuju Željkovac , koji je svojevremeno, kao ministrka zadužena za ekologiju, potopisala Zorana Mihajlović , iniciran upotnim pitanjima šefa odborničke grupe SDS Nebojše Cakića.
Gradonačelnik nije odgovorio na direktno pitanje odbornice DS Jelene Cakić o tome da li je iz gradskog budžeta finansiran njegov put za Kinu.
Cakićeva je, kao prilog svojoj tvrdnji, pokazivala I dokument o tome.
Šef odbroničke grupe SNS Predrag Ivanović je zaključio da kritike koje je Cakićeva uputilka na račun izveštaja gradonačelnika Leksovca , u kojim atvrdi da u gradu ništa nije značajnije uradjeno već da se radi smao o „šminkanju“ da tako gleda na stvari zato što „nije na vlasti“.
Prvi predsednik opštine posle 5. oktobra, sada odbornik SDS profesor Doktor Dragoljub Živković detaljno je obrazlagao kako bi trebala da izgelda funkcionalna lokalna vlast I „Vlada Leskovca“ tj . Gradsko veće a profesor doktor Bratislav Prokopović iz iste odborničke grupe mu se pridružio u argumentima , kao I predsednik Gradskog odbora SDS Nenad Zdravković.SDS konstitutivna sednica 1
Ključni njihovi zahtevi su bili da kandidati za članove Grdaskog veća mora da daju na uvid svoje detaljne biografije a da oni koji su do sada bili u tom organu,n jih 9 od 11, treba da gradjanima Leksovca podnesu izveštaj šta su uradili na toj poziciji, za koju su primali platu, kao što će je primati I ubuduće.
Ovom zahtevu se pridružio I Saša Stojanović, iz DS a, iako su se u ponečemu I slagali sa predlozima iz SDS , oko onog ključnog da treba naknadno razmatrati ekspoze gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića I predloge za Gradsko veće, branili su poziciju SNS, na čijoj su listi, Miloš Ilić I Aleksandar Pejćič.
Odnornička većina je kasno večeras izabrala Gorana Cvetanovića za gradonačelnika Leskovca I Gradsko veće u kome će, prema Cvetanovićevim rečima, deset članova biti „na stalnom radu“ pa I penzioneri koji su u njegovom sastavu.

Skupština 7 skupstina Skupština 3 Skupština 5 Skupština 6

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare