Google daje prioritet plaćenom sadržaju

NJUJORK-BEOGRAD

U vrhu ekrana prilikom pretraživanja Google će prikazivati vesti sa stranica na koje korisnici plaćaju preplatu, a ova će kompanija s izdavačima deliti informacije o istoriji pretraživanja, piše sajt Advertiser-serbia.

 

Veliki izdavači poput Wall Street Journal-a, New York Times-a, Washington Post-a i drugi sve teže mogu da finansiraju svoje poslovanje prihodima od oglašavanje te se fokusiraju na povećanje broja pretplatnika kako bi povećali prihode.

Prema nekim procenama New York Times-a pred štampanim novinarstvom ostalo je još samo desetak godina, nakon čega će sav sadržaj biti dostupan samo u digitalnom obliku te (velike) izdavačke kompanije već sada moraju da rade na tome da s vremenom broj digitalnih pretplata bude veći od prodaje štampanih primeraka.

Deo izdavača već neko vreme vrši pritisak na Google i Facebook i od njih traži razvoj alata koji će im pomoći u privlačenju novih pretplatnika te bi tako ove platforme na kojima su se tokom godina proširile lažne vesti, dale svoj doprinos “novinarstvu kojem se može verovati”.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o