GOJKU VELIČKOVIĆU OSLOBADJAJUĆA PRESUDA

LESKOVAC
Nekadašnji predsednik opštine Leskovac Gojko Veličković oslobodjen je optužbi za produženo krivično delo zloupotrebe službenog položaja usled nedostataka dokaza u ponovljenom sudjenju pred Višim sudom u Leskovcu u slučaju zloupotreba socijlnih pomoći isplaćivanih iz budžeta Leskovca u vreme kada je on bio na njegovom čelu.

 

Prvostepena oslobadajuća presuda izrečena je i Marini Arsić  koja je bila optužena  za produženo krivično delo prevara.

Bivši načelnik finansija Božidar Stojanović ,bivša Veličkovićeva sekretarica Jelena  Mitić i  opštinski službenik Bratislav Popović v, svi iz Leskovca, oglašeni su  krivim za produženo krivično delo u saizvršilaštvu  i osuđeni na kazne zatvora u trajanju od po 6 godina

Optužene Marina  Đokić I Sladjana  Đuričić  oglašene su krivim za krivično delo zloupotrebe službenog položaja u pomaganju i osuđene na kazne zatvora u trajanju od po 4 godine.

Svim optuženima u izrečene kazne zatvora biće uračunato vreme provedeno u pritvoru i svi oni su u obavezi da gradu Leskovcu vrate pribavljenu imovinsku korist, navodi se u prvostepenoj presudi.

 

 

Viši sud u Leskovcu  je 2011. Godine u prvostepenoj presudi osudio , zbog zloupotrebe službenog položaja, na 10 godina zatvora Gojka Veličkovića, predsednik opštine Leskovac do 2006. godine, Jelenu Mitić, njegovu  tehničku sekretaricu , Božidara Stojanovića, tadašnjeg  načelnik finansija i Bratislav Popovića, tadašnjeg  šefa Odseka za zajedničke poslove.

Zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja u pomaganju, Marina Đokić i Slađana Đuričić, inače rođake Jelene Mitić, osuđene su na po osam godina zatvora.

Nekadašnja odbornica u Skupštini opštine Leskovac Marina Arsić tada je osudjena  za krivično delo prevare na šest godina zatvora.

Njima se na teret stavljala zloupotreba oko dvanaest miliona dinara namenjenih socijalno ugroženom stanovništvu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare