Godišnjica lokalne vlasti u Vlasotincu : Neki o SNS-u a neki o porezu

VLASOTINCE

Povodom godišnjice aktuelne lokalne koalicije na vlasti, u Vlasotincu je održana  konferencija za novinare.

 

Lokalnu vlast u ovoj opštini čine  Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Pokreta za novu Srbiju, iznedren iz skute nekadašnje Nove Srbije Velje Ilića.

Kao odgovorna vlast, želeli su, kako rekoše,  da polože račune svog jednogodišnjeg rada.
Pred novinare su izašli čelni ljudi vlasotinačke lokalne samouprave, na čelu sa predsednikom Zoranom Todorovićem, Nenadom Stojkovićem, zamenikom predsednika skupštine, Boškom Stančićem, pomoćnikom predsednika opštine i Nebojšom Stojanovićem, pomoćnika predsednika opština, zaduženog za sektor poljoperivrede.
Zamenik predsednika Skupštine Nenad Stojković, koji se prvi obratio novinarima posebno je naglasio da se mnogo toga popravilo u lokalnom SNS.

” Posle određenih problema koji su se javili unutar samog SNS u Vlasotincu i izbora novog opštinskog rukovodstva SNS mnogo toga se popravilo na bolje. Sama politička situacija u našoj opštini za sada je dobra i stabilna. Kako smo na izborima imali 72% osvojenih glasova, a to je jedan od najboljih rezultata u Srbiji, to je naša obaveza utoliko bila i veća da kao vodeća stranka u koaliciji zajedno sa SPS i Pokretom za novu Srbiju radimo u interesu i za dobro građana naše opštine”, rekao je on.
Zoran Todorović predsednik opštine, godinu dana vlasti, u celini ocenio je veoma uspešnom:
” Opštinska kasa je u redu, povećali smo mnogostruko naplatu poreza, i tako je u prvom kvartalu 2017.godine imamo rekordnih 95% naplate poreza , što jasno kazuje da su i sami poreski obveznici shvatili da moraju redovno da izmiruju svoje obaveze. U isto vreme mi sve svoje obaveze izmirujemo u okviru zakona i propisa i što je najvažnije na vreme. Na adekvatan način sagledavamo socijalne slučaje i imamo gotovo svakodnevnu komunikaciju sa određenim republičkim institucijama. Uradili smo nekoliko projekata koje sufinansira republika Srbija, i oni su svi potkrepljeni valjanom dokumentacijom i potpuno su transparentni. U prethodnom periodu, tačnije za godinu dana, utrošeno je oko 300 miliona dinara i ovaj iznos se odnosi na završene, radove u toku, kao i ugovorene poslove. Radimo projekat za grejanje i klimatizaciju u Sportskoj hali, radi se gotovo u svim mesnim zajednicama naročito na putevima kao i rešavanju problema sa vodom. Naredne godine biće povećano ulaganje za stanovnike brdsko planinskog dela. naravno, da ima i određenih problema u samom radu. Nisam najzadovoljniji radom i učinkom pojedinaca, a određenih problema imali smo u ,,Vodovod” i ,,Komunalac” gde smo uspeli da stvari dovedemo na pravi način. Muči nas i problem nedovoljan broj stručnih kadrova, a to je posledica zabrane zapošljavanja, koja mora da se poštuje. Na jesen biće novih radnih mesta za naše mlade ljude jer ,,Gruner” otvara novi pogon, a rešićemo i problem parkiranja u gradu, a poslovi će biti povereni ,,Komunalcu”, rekao ej Todorović.

Pomoćnik predsednika opštine Nebojša Stojanović, posebno je istakao jedinstvo vladajuće koalicije, i između ostalog izneo sledeće:
” Poljoprivreda je jedan od najvažnijih segmenata u radu naše opštine, i upravo zbog toga je izdvojeno 16,3 miliona dinara, što u procentualnom delu u odnosu na budžet iznosi 2,8%. Za potrebe vinogradarstva i voćarstva izdvojeno je 5,5 miliona dinara, povrtari na raspolaganju imaju 3,5 miliona dinara, 3,0 miliona dinara za popravku puteva, stočari za veštačko osemenjavanje krava dobili su 1,5 miliona dinara, a strelci za protivgradnu zaštitu imaju 1,1 milion dinara”, rekao je on.

Boško Stančić, kao eksluzivnu vest prisutnima je saopštio:
” Sasvim je izvesno da će biti u potpunosti biti završeno asfaltiranje deonice puta Vlasotince – Bistrica, a investitor su Putevi Srbije, a sama investicija je vredna 49 milona dinara, i ide sa računa Republike Srbije, što je za nas veoma važno”, rekao je on.
Novinare je, između ostalog, interesovalo kada će biti rešen problem sa gotovo ruiniranim mostom na reci Vlasini u selu Konopnica, na šta je predsednik opštine Zoran Todorović rekao, da taj problem nije zaboravljen, ali da je došlo do određenih problema u delu planu finansiranja, ali “zasigurno da će se ovom problemu prići sa puno odgovornosti i želje da bude rešen na pravi način”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare