Godfri: Želimo da zemlje zapadnog Balkana žive u miru

LESKOVAC

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri  rekao je danas u Leskovcu  da  SAD  žele da zemlje zapadnog Balkana  žive u miru“.

„Mi očekujemo specijalnog izaslanika za odnose Beograda i Prištine i to pokazuje interes predsednika Trampa i SAD-e za zapadni Balkan da ovaj region postane stabilan i prosperitetan. Mi želimo da zemlje zapadnog Balkana budu u miru jedna sa drugom i da ovo bude region u kome će vladati demokratske vrednosti. Srećni smo što vidimo da Srbija napreduje“, rekao je Godfri i dodao da njegova poseta nije  u sklopu izborne kampanje, jer se na njoj radilo već duži vremenski period.

„Nadam se da ćemo moći da napravimo neki zamajac, jer odsustvo dijaloga između Beograda i Prištine ne pomaže. Sve što možemo da uradimo je da podržimo vrednost dijaloga, što je od velike pomoći“, dodao je Godfri.

Ggradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao da ovako značajne posete čine da Leskovac širi svoja poznanstva i putem razmene iskustava zakorači u svet i upozna se sa novim kulturama.

„Uz pomoć vlade Srbije i predsednika Vučića lokalna samouprava ulaže velike napore kako bi za naše građane obezbedili bolji standard. Ostvarenje vizije o Leskovcu kao gradu prosperiteta i sigurnosti nam pomažu i strane kompanije koje posluju u našem gradu, o čemu smo pričali sa ekselencijom. Nadam se da će ova psoeta rezultirati i otvaranjem neke američke kompanije u našem gradu ili na jugu Srbije.“

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x